vineri, aprilie 18, 2008

Strategie electorala comuna pentru Covasna, Harghita si Mures

Liberalii vor solicita o întâlnire cu sefii de campanie electorala ai celorlalte partide pentru a gasi o solutie de reprezentare comuna a populatiei românesti în judetele în care etnicii maghiari sunt majoritari. „Acolo (în Mures, Harghita si Covasna - n.r.) etnicii maghiari sunt bine reprezentati de 17 ani si îsi sustin în continuare formatiunea. Românii au fost prost reprezentati în administratia locala si, din acest motiv, reprezentantii partidelor din acea zona nu s-au impus pentru a avea putere de decizie“, a declarat, ieri, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Solutia lui Olteanu vine dupa ce candidatul liberal la presedintia CJ Mures, Ciprian Dobre, a sustinut ca PSD, PD-L si PRM au semnat un protocol de colaborare. Potrivit lui Dobre, candidatul PSD la presedintia CJ va fi sustinut de democrat-liberali iar, în schimb, social-democratii nu vor desemna un candidat pentru Primaria Târgu Mures, ci îl vor sustine pe cel al PD-L. Comitetul Executiv largit al PSD Mures a decis, miercuri seara, sa îl sustina pe candidatul PD-L, Dorin Florea, în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al Tg. Mures. La randul lui, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu, presedintele organizatiei liberalilor din Mures, a afirmat ca partidele românesti din cele trei judete concureaza pe un segment limitat, pentru ca populatia româneasca este mica si, din pacate, în aceasta situatie formatiunile nu dau dovada de unitate, de solidaritate, iar posturile în administratia publica locala sunt ocupate de ani numai de reprezentanti ai etniei maghiare. „Partidele românesti sa se uneasca, sa fie solidare si unitare, sa sustina candidati independenti care sa reprezinte interesele românilor din aceste judete. Ne referim la candidati care în sondajele de opinie sunt bine plasati si, în felul acesta, cred ca putem oferi oamenilor ceea ce ei asteapta: candidati seriosi, candidati profesionisti, cu experienta, care au dat dovada pâna acum de rezultate în munca lor, candidati necorupti“, a conchis Nicolaescu.


sursa: www.gardianul.ro


acuma ce sa zic....eu imi doresc o schimbare ... de la revolutzi si pana acum au fost numai UDMR-isti la conducere...cred ca trebuie sa lase si pe altii la "ciolan"...nu e cea mai buna solutzi...dar pentru o schimbare....merita riscul...


Iepuras iredentist? Electrica Transilvania a expediat clientilor felicitari de Pasti cu stema Ungariei Mari

Clientii Electrica Transilvania Sud din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu au primit, luna aceasta, facturile pentru plata energiei electrice, purtând pe verso o felicitare, scrisa in limba româna, ilustrata cu o fotografie in care apare un cosulet cu mai multe oua inrosite. Pe oul care apare in centrul imaginii este desenata stema Ungariei Mari. Mesajul, considerat de-a dreptul iredentist, a fost expediat celor aproximativ 1.033.700 de clienti din cele sase judete.
Reprezentantii departamentului de marketing al SC FDFEE Electrica Transilvania Sud SA au precizat ca societatea are un contract cu o firma de design, BraStar Print SA Brasov. Electrica a prezentat mai multe variante de felicitare, din care ar fi ales, fara sa se gândeasca la vreun substrat. „Este doar o eroare umana. Societatea cu care avem contract ne-a prezentat mai multe variante de felicitari, iar noi am ales una, fara nici un substrat”, a declarat reprezentatul departamentului de marketing al Electrica.

Informatia a ajuns si la urechile parlamentarilor, mai ales ca pare imposibil de crezut ca in respectivul cosulet se afla intâmplator un ou ce poarta stema Ungariei Mari. Politicienii au dezaprobat vehement acest demers al Electrica Muntenia Sud. Reprezentantii PD-L, PSD, PC si PRM au declarat ca vor cere declansarea unei anchete pentru lamurirea situatiei. Singurii parlamentari care au refuzat sa comenteze intâmplarea au fost reprezentantii UDMR, care s-au aratat nemultumiti de faptul ca ii deranjam pentru asemenea lucruri.


Sursa: www.gardianul.ro

ms Dani...:*