vineri, martie 27, 2009

Romania prinde radacini

Revin asupra campaniei de impaduri din Romania...si o sa supraveghez evolutia acesteia ... si o astept la Cluj!!!

Bucurenci, MaiMultVerde si societatea civila Bravo!!!
România prinde rădăcini a înregistrat un nou record la Iaşi: 6500 de voluntari
Astazi, ora 15:53Ultimul update: 27 Martie 2009 18:13
Campania de împădurire „România prinde rădăcini” iniţiată de Realitatea TV a adunat la Iaşi, astăzi un număr record de 6500 de voluntari, care au plantat 40.000 de arbori pe un teren de la marginea municipiului.
Etapa de primăvară a campaniei continuă pe 4 aprilie, prin revenirea la Comăneşti – Bacău, unde va continua acţiunea de împădurire începută anul trecut.Primii voluntari au sosit astăzi încă de la ora 8.00 pe platoul pregătit pentru împădurire, aflat la câţiva kilometri de ieşirea din municipiul Iaşi către Sculeni. În doar două ore se adunaseră mai bine de 2.200 de oameni, iar până la sfârşitul zilei de plantare numărul voluntarilor ajunsese la 6500. De trei ori mai mult decât estimările organizatorilor şi, totodată, cel mai mare număr de voluntari înregistrat până acum într-o singură zi în cadrul campaniei „România prinde rădăcini”. Aceştia au plantat circa 40.000 de puieţi de pin, salcâm şi sălcioară pe un teren de opt hectare. Locul a fost ales de organizatorii campaniei pentru a împiedica alunecările de teren frecvente în această zonă.
Voluntarii au venit din Iaşi, din localităţile limitrofe, dar şi din alte judeţe. Printre ei s-au numărat circa 100 de voluntari Petrom şi peste 400 de tineri care l-au însoţit pe preşedintele organizaţiei MaiMultVerde, Dragoş Bucurenci.Şi în această etapă, s-au alăturat campaniei „România prinde rădăcini” numeroşi exponenţi ai mediului politic, ai celui academic şi ai societăţii civile, oameni de cultură, sportivi şi artişti care au plantat arbori la Iaşi. Printre ei s-au numărat senatorul PNL Varujan Vosganian, senatorul PDL Mihaela Popa, deputaţii PNL Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei, deputatul PDL Sulfina Barbu, deputatul PSD Vasile Mocanu, preşedintele PIN Lavinia Şandru; membrii cvartetului VOCES, cunoscuta interpretă de muzică populară Laura Lavric, artista Daniela Nane, creatoarea de modă Cristina Nichita. Directorul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi - Cristian Hadji Culea - a venit însoţit de o echipă de actori, iar şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan” din Iaşi – parlamentarul Tudor Ciuhodaru - a plantat arbori alături de mai mulţi medici. Au fost prezenţi directorul general Romsilva – Florin Munteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi – Constantin Simirad, primarul municipiului Iaşi – Gheorghe Nichita şi directorul de comunicare al Petrom Dan Pazara.
Lumea sportului a avut şi ea reprezentanţi printre voluntarii de la Iaşi: fotbaliştii de la Poli Iaşi, alături de antrenorul lor – Cristiano Bergodi, jucătorii echipei de baschet Politehnica Iaşi, lotul masculin campion naţional la popice, echipa de arte marţiale K1 Iaşi, campionul de box Traian Lupu.Etapa de primăvară a campaniei de împădurire „România prinde rădăcini” continuă sâmbătă, 4 aprilie, în acelaşi loc în care s-au plantat ultimii arbori în ediţia 2008 a campaniei. Caravana „verde” revine la Comăneşti, judeţul Bacău, pentru a continua procesul de refacere a pădurii de pe Valea Agăşului.Pe 30 octombrie 2008, peste 2.000 de voluntari, printre care premierul de atunci – Călin Popescu Tăriceanu, au plantat puieţi de brad, paltin şi pin pe un teren de cinci hectare de lângă Comăneşti. Alegerea acestei destinaţii şi pentru etapa a II-a a campaniei „România prinde rădăcini” este dovada că misiunea televiziunii de ştiri şi a partenerilor săi este continuă şi susţinută. Demersul va merge mai departe în zonele unde s-au făcut deja plantări, dar se va extinde şi în alte regiuni afectate de lipsa pădurii.Acţiunea de la Comăneşti continuă seria de împăduriri care a cuprins în această primăvară judeţele Ialomiţa, Dolj şi Iaşi. La Sudiţi, Dăbuleni şi Iaşi s-au plantat în total peste 115.000 de arbori, în zilele de 15, 22 şi 27 martie. În 2008, cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieţi pe suprafeţe însumând peste 15 ha din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău. Campania „România prinde rădăcini” face parte din programul „Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Caţavencu se implică responsabil şi susţinut în politicile de mediu.Campania „România prinde rădăcini” este o iniţiativă a televiziunii de ştiri, desfăşurată cu susţinerea Petrom, sprijinită de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva şi de organizaţia non-guvernamentală MaiMultVerde şi realizată în parteneriat cu consiliile judeţene şi cu cele locale.Campania ecologistă se va întinde pe o durată de 5 ani, cu plantări succesive primăvara şi toamna, iar Realitatea TV va transmite în direct aceste mari acţiuni de voluntariat în sprijinul pădurii şi al unui viitor mai curat pentru generaţiile viitoare. IAA România şi Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „România prinde rădăcini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.Împădurirea realizată cu sprijinul voluntarilor este o acţiune care s-a desfăşurat cu succes şi în alte state europene şi urmăreşte să atragă atenţia autorităţilor, mediului politic şi al celui de afaceri, dar şi societăţii civile pentru restabilirea raporturilor normale între om şi mediu.
Sursa: Realitatea.net

Circa 200 de taximetrişti au protestat la Cluj-Napoca pentru că îşi vor pierde licenţele ..... ce amintiri de taximetrie!!!

Circa 200 de taximetrişti au pornit într-un marş de protest la Cluj-Napoca, nemulţumiţi de faptul că Primăria nu le va mai prelungi, începând cu 1 aprilie, autorizaţiile de taximetrie.
Marşul a pornit de la Sala Sporturilor "Horia Demian" şi a ajuns, cu o viteză de 5km/h, la Primăria Cluj-Napoca. Protestul nu este autorizat de municipalitate.

Taximetriştii au susţinut că le va fi încălcat dreptul la muncă dacă municipalitatea nu va elibera noi autorizaţii după expirarea celor vechi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat, pentru NewsIn, că numărul autorizaţiilor permise de lege se calculează în funcţie de numărul de locuitori, motiv pentru care municipalitatea nu poate emite mai multe."În momentul de faţă există 2.771 de autotizaţii emise de primărie, iar numărul autorizaţiilor de taximetrie permise de lege este de 1.200. Nu puteam emite autorizaţii noi pentru că nu ne permite legea", a afirmat Boian.

După 1 aprilie, taximetriştii cărora le expiră autorizaţia nu vor mai primi una nouă de la municipalitate. Acest proces va dura până când numărul taximetriştilor va fi de 1.200 în Cluj-Napoca.
sursa:

Romania prinde radacini!!!

Nu pot sa nu trec cu vederea peste campania pe care o are Realitatea Tv, Romsilva si Mai Mult Verde. Dupa campaniile pe care le-au avut in tara, astazi am vazut cateva imagini de la Iasi unde un numar mare de oameni au plantat 15.00 de puieti. Voluntari cu draga inima sau impinsi de la spate prin statutul de bugetari pe care il au sau muncitori ai statului, acestia au plantat intr-o singura zi 15000 de puieti.

Multumim Petrom pentru aceasta sponsorizare, si apreciez ca multe personalitati si oameni de tot felul au fost acolo.

MaiMultVerde: Nota 10!!! Bravo!!!

Razie in inchisori???

Am auzit azi dimineata in fulger la stiri la tv ca s-a derulat o "actiune a politiei" de razie la penitenciarul din Galati daca nu ma insel. Razie la inchisoare??? Da cei asta discoteca??? Si vezi, ce bravi au fost politisti ca au "descoperit" zeci de telefoane si inca zeci de arme albe.

Oau!!! Ce taria u fost baietii!!! Bravo lor ce sa zic! Sunt mandru ca banii care ii dau eu la stat, din TVA si impozite si alte taxe, au ajutat la dezvoltarea profesionalismului politistilor care au "derulat" aceasta actiune, aceasta razie. Bravo bajatii!!! Sunt mandru despre voi! Cat si despre paznicii penitenciarului, care incearca sa pastreze principiile moralitatii unei societati si a unei comunitati, care mai mult de atat sunt si platiti pentru asta, ce sa zic ... Bravo si voua ma baieti!!! Bine ca nu e criza afara in strada!!!