vineri, martie 27, 2009

Circa 200 de taximetrişti au protestat la Cluj-Napoca pentru că îşi vor pierde licenţele ..... ce amintiri de taximetrie!!!

Circa 200 de taximetrişti au pornit într-un marş de protest la Cluj-Napoca, nemulţumiţi de faptul că Primăria nu le va mai prelungi, începând cu 1 aprilie, autorizaţiile de taximetrie.
Marşul a pornit de la Sala Sporturilor "Horia Demian" şi a ajuns, cu o viteză de 5km/h, la Primăria Cluj-Napoca. Protestul nu este autorizat de municipalitate.

Taximetriştii au susţinut că le va fi încălcat dreptul la muncă dacă municipalitatea nu va elibera noi autorizaţii după expirarea celor vechi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat, pentru NewsIn, că numărul autorizaţiilor permise de lege se calculează în funcţie de numărul de locuitori, motiv pentru care municipalitatea nu poate emite mai multe."În momentul de faţă există 2.771 de autotizaţii emise de primărie, iar numărul autorizaţiilor de taximetrie permise de lege este de 1.200. Nu puteam emite autorizaţii noi pentru că nu ne permite legea", a afirmat Boian.

După 1 aprilie, taximetriştii cărora le expiră autorizaţia nu vor mai primi una nouă de la municipalitate. Acest proces va dura până când numărul taximetriştilor va fi de 1.200 în Cluj-Napoca.
sursa:

Niciun comentariu: