marți, martie 31, 2009

Stejarel Olaru

Am vazut aseara o emisiune pe realitatea (30.03.2009) unde era invitat si Stejarel Olaru. Tema emisiunii nu este relevanta pentru mine, mai mult decat atat, din patru invitati 2 aveau cunostiinte si informatii clare despre tema in discutie, in rest ceilalti doi (Tatoiu si domnul cu par alb care cred ca e platit de realitatea sa ocupe un scaun la ei ...) aveau loc la alta emisiune dar nu la cea de aseara., (... scuze dar am uitat numele domnului cu par alb, cred ca e actor:P)
Imi aduc aminte de Stejarel Olaru de la campania promovata de TVR 1 "Mari Romani". Mai mult decat atat lucreaza la Institutul de investigare a Crimelor Comunismului din Romania. La sectiunea "ce mai citesc" a acestui blog am postat site-ul fototecii acestei institutii unde exista mii de poze din perioada comunismului, cele care mi-au atras mie atentia fiind cele in care Iliescu se distra de minune cu Elena si Nicolae Ceausescu.

Dar ce vroiam sa spun si sa subliniez este faptul ca ori de cate ori l-am vazut in vreo interventie televizata sau am accesat site-ul IICCR am fost placut surprins de activitatea dansului. Omul asta stie sa vorbeasca, sa dialogheze, sa comunice ceea ce doreste, sa fie bine inteles, ramane la subiect si argumenteaza foarte bine.

Bravo!

Centrul info turism Cluj Napoca - Promovarea obiectivelor turistice in Cluj???

M-am hotarat de ieri sa o spun si sa o afirm indiferent de urmari ... Centrul Info Turism din Cluj Napoca aflat pe strada Eroilor impreuna cu orice institutie care reglementeaza turismul pe raza judetului Cluj sunt DEPLORABILE.
Pai sa le luam pe rand:
- Imi aduc aminte in vara cand am fost acolo si am pus o intrebare simpla: Ce pot sa vizitez in orasul Cluj Napoca? Am fost servit cu cateva cuvinte in scarba ... si vreo 2 pliante, care abia mi-au fost date, la cererea mea si la insistenta mea am mai primit inca doua pliante. Vizibil deranjat functionarul de acolo mi-a trantit o fata si o mutra cand am intrat in acel birou;
- Cum se poate ca un centru de informare a turistilor sa fie inchis DUMINICA??? Turistii circula numai in tampul saptamanii pana la 6 seara??? Daca nu ii ajutam pe turistii romani si straini sa vina la noi ... de ce ne plangem ca nu avem turism???
- Ma intalnesc cu prieteni care imi spun "bah stii ca exista o statuie intr-o curte interioara a unei case din secolu' saptespe?"; raspuns io: "Nu stiu mah!"
- O doamna de la o librarie din centrul Clujului imi raspunde la intrebarea mea: "Doamna dar ce tavan foarte bine lucrat, mi se pare atat de vechi?" raspuns "Chiar este. Este lemn sculptat din secolul 17, la fel si usa aceasta care este blocata. Si care face legatura cu Biserica Evanghelica din centru.
- Muzeul Apei la iesire spre Oradea??? Este unicul muzeu dedicat apei din Romania si nu este promovat de nimeni. De ce??? Pentru ca a fost creat cu bunavointa unui director pasionat de acest domeniu si a fost sprijinit de Funar. In turism nu ar trebui sa conteze culoarea politica. La muzeul apei puteti merge linistiti si nici macar nu platiti, atat de putina lume merge acolo, si portarul si oamenii de acolo se bucura ca le mai trece cate unul pragul.
- Muzeul Farmaciei care in momentul de fata se confrunta cu o problema de actualitate RETROCEDAREA cladirii. Muzeograful parea foarte pesimist si convins ca se vor muta de acolo, dintr-o locatie foarte centrala si foarte SLAB promovata.

Deci, imi depun candidatura oficial pentru un post in cadrul Centrului Info Turism sau a oricarei institutii care se ocupa cu promovarea turismului in Cluj Napoca si in judetul Cluj.