joi, decembrie 04, 2008

Tot ma gadila pe creier si uite ca mi-a venit acuma

Prieteni...
fu-se si se du-se si 1 decembrie, ziua celor simpli romani de ici colea. mare tam-tam mare cu politichia si cu dreptul nostru civilesc de a ne alege reprezentantii de frunte care sa duca mai departe doleantele noastre. si ui asa s-o imbinat politichia asta murdara cu frumusetea unui intai decembrie pe care doar nostalgicii il mai traiesc si eventual parintii care isi aduc copii cei mici si le arata un Kalasnikov bine uns cu grasime sa straluceasca la lumina zilei. cu mare bucurie m-am trezit si eu in ziua de 1 decembrie sa ma duc la manifestarile in centrul orasului de acum cativa ani european Cluj Napoca. si mare mirare mare!!! festivitate era, dar ce sa zic ... la mine acasa a fost la fel de festivitate ca la Cluj ... si la mine la Sfintu Gheorghe e alta situatiune.
Deci concluzia mea era asa: Domnule Boc va admir pentru rezistenta fizica si psihica de care dati dovada atat pe plan local cat si national, dar branding-ul de tara nu se face fara sa punem accent pe simbolurile noastre nationale. Si ca un profesor de drept ce sunteti si mare lider politic la nivel national, imi permit sa va reprosez asta.
P.S. va mai apreciez pentru faptul ca ati putut ajunge la manifestarile saracacioase din centrul orasului cluj napoca intre o mica intrare in direct la unul din posturile tv cu acoperire nationala si transportul pana la bucuresti pentru a va bucura de reusita electorala.
Stiu ca mai spre seara au fost concerte in cinstea acestei zile, stiu ca s-a creat un patinoar special, stiu ca dl Boc a ramas in cluj pentru electoratul sau, dar mai stiu ca in cadrul manifestarilor de 1 decembrie accentul cade masiv pe simbolurile tarii noastre. fara acestea nu ne putem cladi cultura si civilizatia noastra. si fara ea nu vom deveni puternici!

Sibiu, in Topul Forbes al celor mai idilice destinatii din Europa

Sibiul a intrat in acest an pe locul opt in topul Forbes al celor mai idilice orase din Europa, surclasand destinatii precum Roma si Deia din Majorca. In acelasi timp, Italia ramane singura tara a batranului continent cu doua orase in top zece: Roma si Gaiole in Chianti.

http://yourmoney.wall-street.ro/articol/Travel/413/slideshow/8/8-Sibiu-Romania.html

INCREDIBIL: A intrat în Parlament cu 34 de voturi!

inca o pomana de un loc caldutz in parlament ca doar cine plateste: NOI desigur!!!
ia cititi asta:

Candidatul din partea UDMR, Iosif Koto, a reuşit să obţină mandatul de deputat pentru circumscripţia 43, pentru românii din diaspora, cu numai 34 de voturi.

Acest rezultat s-a datorat procesului de redistribuire. Contracandidaţii săi din colegiul 4 au obţinut: 557 de voturi (Herman Berkovits, PD-L), 543 voturi, (Mariana Valeria Stoica, PNL), respectiv 320 voturi (Armand Schor, PSD+PC). Iosif Koto a fost Secretar de Stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Direcţia Relaţii Externe, în perioada 2005-2006. În anul 2000, a primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în gradul de Mare Ofiţer, acordat de Preşedintele României.

A fost laureat cu premiul de excelenţă al Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania şi cu premiul Wlassics Gyula, acordat de Ministerul Culturii din Ungaria.

Românii din colegiul 4 le-au avut la dispoziţie 30 de secţii de votare, în Africa de Sud (3), Israel (3), Emiratele Arabe Unite (2), Nigeria (2), Algeria (1), Angola (1), Arabia Saudită (1), Egipt (1), Etiopia (1), Iordania (1), Iran (1), Irak (1), Kenya (1), Kuweit (1), Liban (1), Libia (1), Maroc (1), Pakistan (1), Qatar (1), Senegal (1), Siria (1), Sudan (1), Tunisia (1),Zimbabwe (1).

Cât de reprezentativ poate fi un deputat ales de 34 de persoane?

În opinia lui Iosif Boda, analist politic, vina o poartă sistemul de vot. Aceeaşi idee o susţine şi liderul UDMR, Marko Bela, care a declarat în cadrul unei conferinţe susţinută în urmă cu câteva minute faptul că sistemul electoral din România este unul incorect.

sursa: www.evz.ro

UDMR mai primeste un loc!!!

Nu stiu cum se face dar numa´ astia primesc pomana de locuri in parlament:
"
Desi legal erau prevazute 315 mandate pentru Camera Deputatilor Biroul Electoral Central a mai acordat un mandat de deputat, intr-un colegiu din Arad, catre candidatul UDMR. Temeiul legal al acestui demers se regaseste in articolul 48, alineatul 15 din Legea alegerilor parlamentare, cel care reglementeaza repartizarea mandatelor."
"Potrivit Biroului Electoral Central, 383.878 de voturi au fost anulate si 315.356 au fost declarate albe, la vot prezentandu-se 7.238.871 de cetateni.

Astfel, au fost 172.884 de voturi nule pentru Senat, iar pentru Camera Deputatilor 210.994. Numarul de voturi albe s-a ridicat la 176.217 pentru Senat, iar pentru Camera Deputatilor la 139.139."

...Asa suna un articol pe site-ul www.9am.ro ... ce vreau sa arat aici este faptul ca asa trebuie sa votam ... principiul e foarte simplu: NU ITI PLACE DE NIMENI DIN CEI CARE CANDIDEAZA, du-te la vot si da-le un vot negativ. e foarte simplu

Data viitoare cand mai e sa votam, nu stati in casa ci iesiti la vot!!! Cum sa votez???

"Potrivit Biroului Electoral Central, 383.878 de voturi au fost anulate si 315.356 au fost declarate albe, la vot prezentandu-se 7.238.871 de cetateni.

Astfel, au fost 172.884 de voturi nule pentru Senat, iar pentru Camera Deputatilor 210.994. Numarul de voturi albe s-a ridicat la 176.217 pentru Senat, iar pentru Camera Deputatilor la 139.139."

...Asa suna un articol pe site-ul www.9am.ro ... ce vreau sa arat aici este faptul ca asa trebuie sa votam ... principiul e foarte simplu: NU ITI PLACE DE NIMENI DIN CEI CARE CANDIDEAZA, du-te la vot si da-le un vot negativ. e foarte simplu. ori nu pui nici o stampila pe buletinul de vot, dar cel mai simplu pentru a nu fi fraudat pune mai mult de 2 stampile si asa dai dovada de spirit civic si iti exerciti dreptul de vot!!! Multa lume a inceput sa invete lucrul acesta!!! Invata-l si tu!!!