joi, decembrie 04, 2008

INCREDIBIL: A intrat în Parlament cu 34 de voturi!

inca o pomana de un loc caldutz in parlament ca doar cine plateste: NOI desigur!!!
ia cititi asta:

Candidatul din partea UDMR, Iosif Koto, a reuşit să obţină mandatul de deputat pentru circumscripţia 43, pentru românii din diaspora, cu numai 34 de voturi.

Acest rezultat s-a datorat procesului de redistribuire. Contracandidaţii săi din colegiul 4 au obţinut: 557 de voturi (Herman Berkovits, PD-L), 543 voturi, (Mariana Valeria Stoica, PNL), respectiv 320 voturi (Armand Schor, PSD+PC). Iosif Koto a fost Secretar de Stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Direcţia Relaţii Externe, în perioada 2005-2006. În anul 2000, a primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în gradul de Mare Ofiţer, acordat de Preşedintele României.

A fost laureat cu premiul de excelenţă al Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania şi cu premiul Wlassics Gyula, acordat de Ministerul Culturii din Ungaria.

Românii din colegiul 4 le-au avut la dispoziţie 30 de secţii de votare, în Africa de Sud (3), Israel (3), Emiratele Arabe Unite (2), Nigeria (2), Algeria (1), Angola (1), Arabia Saudită (1), Egipt (1), Etiopia (1), Iordania (1), Iran (1), Irak (1), Kenya (1), Kuweit (1), Liban (1), Libia (1), Maroc (1), Pakistan (1), Qatar (1), Senegal (1), Siria (1), Sudan (1), Tunisia (1),Zimbabwe (1).

Cât de reprezentativ poate fi un deputat ales de 34 de persoane?

În opinia lui Iosif Boda, analist politic, vina o poartă sistemul de vot. Aceeaşi idee o susţine şi liderul UDMR, Marko Bela, care a declarat în cadrul unei conferinţe susţinută în urmă cu câteva minute faptul că sistemul electoral din România este unul incorect.

sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: