sâmbătă, februarie 28, 2009

S-a descoperit secretul scamelor care se adună în buric

Un chimist de la o universitate din Viena, Austria, a avut întreaga viaţă o nedumerire: de ce se adună scame în buric şi, de fapt, ce sunt acele scame?

După trei ani de cercetări, Georg Steinhauser a reuşit să publice rezultatul. Bărbatul a analizat scamele din buricul său, zi de zi, observând că nu conţine doar puf de la haine ci şi grăsime, transpiraţie şi piele moartă.
La întrebarea de ce se adună acolo, Steinhauser a observat că părul din jurul buricului e aşezat oarecum în cercuri concentrice, atrăgând astfel mizeriile şi puful de pe haine, ca un fel de vârtej de apă, direcţionându-le spre buric.
Dacă cei trei ani pe care chimistul austriac i-a dedicat scamelor din buric nu sunt o experienţă îndeajuns de anormală, mai există cineva preocupat aproape de acelaşi lucru. Australianul Graham Barker a adunat şi cercetat din 1984 toate scamele din buricum său, reuşind pentru acest lucru să intre anul acesta chiar în Cartea Recordurilor.
În plus, Barker a şi observat ceva ciudat. În general, scamele din buric au culoarea albastră. Ale lui sunt, aproape toate, roşii, chiar dacă nu poartă de obicei haine de această culoare.


sursa:
http://www.libertatea.ro/stire/s-a-descoperit-secretul-scamelor-care-se-aduna-in-buric-231523.html

Io tot nu am inteles cum scapam de puful strans in buric???

Niciun comentariu: