miercuri, aprilie 09, 2008

Downloadezi ceva....ai grija...vine garda...

Sibiu, 9 apr /Rompres/ - Un grup de 21 de sibieni sunt cercetaţi pentru cã au încãlcat legile copyright-ului, punând la dispoziţia altora, prin intermediul unui program de file sharing, o serie de opere purtãtoare de drepturi de autor (filme, muzica, programe de calculator, a anunţat miercuri, IPJ Sibiu, transmite corespondentul ROMPRES.

Cei 21 de 'piraţi' au fost prinşi de poliţiştii sibieni, dupã percheziţii la domiciliul lor, cu autorizaţii de la Tribunalul Sibiu.

'Pentru perioada urmãtoare, ne-am propus activitãţi de prevenire in liceele din municipiul Sibiu si ulterior in judeţ, in media localã iar activitãţile de încãlcare a legislaţiei in vigoare vor fi in permanenta atenţie a titularilor de drepturi si sub supravegherea Politiei de Investigare a Fraudelor ', a precizat prin intermediul unui comunicat de presã, şeful Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu, comisarul şef, Ovidiu Ţichindelean.

O categorie de fapte extrem de rãspânditã prin care se aduce atingere drepturilor de autor este acea de punere la dispoziţia publicului a operelor prin intermediul unor programe de calculator tip 'peer to peer', precum 'DC++' sau 'odc'.

Site-uri internet specializate, precum www.cstrike.ro/huburi.php, indicã faptul cã în România existã 265 hub-uri importante, fiecare cu mai multe mii de utilizatori, la care se poate conecta o persoanã ce foloseşte programele menţionate anterior, pentru a permite celorlalţi utilizatori sã copieze informaţiile aflate pe hard-disk-ul calculatorului sãu, având la rândul sãu aceeaşi posibilitate. ROMPRES/(AS)

2 comentarii:

matzishor spunea...

e o iniţiativă bună, uneori se chiar exagerează cu share-uitul ăsta... să iei un film, două, o piesă, mai dai şi tu un film...dar chiar să dai la alţii câte 100 GB pt simplul motiv k poţi...e km mult, la nivel de bun simţ.

ai articole faine!

Adi Buzdugan spunea...

pai cred ca sunt luati la purecat mafiotii mari care intr-adevar fac trafic mare...