miercuri, aprilie 09, 2008

Opt ţări UE – date în judecată pentru că nu recunosc diplomele româneşti

---bine ca am intrat si in UE...adica aia iau banii de pe noi, ne forteaza sa devenim pietele lor de desfacere, iar noi sa ramanem linistiti acilea...ca deh...n-avem noi guler de ei...---

Absolvenţii români care s-au confruntat până acum cu problema recunoaşterii diplomelor în unele state europene vor primi un ajutor neaşteptat chiar de la Executivul european. Comisia Europeană a decis, zilele trecute, trimiterea în faţa Curţii Europene de Justiţie a opt ţări membre ale UE pentru că nu recunosc diplomele de studii obţinute în Bulgaria şi România, conform directivei 100/2006/CE. Austria, Belgia, Cipru, Franţa, Grecia, Irlanda, Luxemburg şi Spania ar fi trebuit să îşi modifice legislaţia odată cu aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, reiese din comunicatul CE.

Directiva nu a fost însă transpusă în legislaţiile naţionale ale acestor state. Executivul comunitar a trimis acestor state, în două rânduri, scrisori de avertizare, însă niciuna dintre ţările vizate nu s-a conformat cerinţelor, informează Hotnews. Reprezentanta Ministerului Educaţiei, Mihaela Suciu, consilier ministerial a refuzat să comenteze în vreun fel decizia Comisiei Europene, care vine practic în ajutorul absolvenţilor români.

Niciun comentariu: