vineri, aprilie 11, 2008

De inceput de drum...

3.600 absolventi pe 1.000 locuri de munca


UNIVERSITATEA „Lucian Blaga " din Sibiu va scoate anul acesta pe piata muncii din Sibiu si judetele invecinate aproximativ 7.000 de absolventi. Şi aceasta in conditiile in care anul trecut, la ultima bursa alocurilor de munca pentru absolventi, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu a angajat 91 de persoane.
in vara acesta, din Universitatea „Lucian Blaga " vor absolvi facultatea 3.600 de studenti numai la forma de invatamant la zi, la care se adauga absolventii de la forma de invatamant la distanta. Ultima bursa a locurilor de munca pentru absolventi a fost organizata la Sibiu in data de 28 septembrie anul trecut. Atunci si-au gasit un serviciu 91 de persoane, din cei peste 850 de participanti, atrasi de cele 912 locuri de munca vacante. „Anul acesta bursa locurilor de munca pentru absolventi va fi organizata in data de 26 septembrie, si cu doua, trei, saptamani inainte vom sti si cate locuri de munca vacante vom avea ", spune si purtatorul de cuvant al AJOFM Sibiu. Din numarul total al studentilor care invata in facultatile ULBS undeva intre 60 si 70 la suta dintre ei sunt din Sibiu sau din judetul Sibiu, restul provenind din judetele invecinate.

Cine naiba a daramat moara?

---o posibila explicatie referitoare la ce s-ar fi putut intampla cu moara din Sibiu???---

Proprietarii terenului pe care se afla ultima moara a Sibiului, SC Prima Trans SRL, lasa sa se inteleaga faptul ca Getesib-ul ar fi daramat-o, sa scape de chiria de 30.000 de euro.
CONDUCEREA firmei SC Prima Trans SRL din Sibiu a recunoscut ieri ca a contractat o societate care in data de 29 martie a strans ramasitele ultimei mori din istoria Sibiului,
aflata in imediata apropiere a Bastionului Soldisch, insa mentioneaza ca au apelat la aceasta masura dupa ce au aflat si ei, la randul lor, ca cineva a demolat moara. „Puteti face anchete, institutiile din Sibiu pot cerceta ce s-a intamplat, insa nu noi suntem cei care au demolat moara, nu noi am comandat demolarea ei si nu noi aveam interesul sa fie demolata. Noi am constatat undeva in saptamana 22 – 29 martie, cand un muncitor ne-a anuntat, ca moara nu mai e acolo, ca nu a ramas decat moloz. Am contactat o societate si au indepartat respectivul moloz ", a declarat Bogdan Nastase, unul dintre cei doi actionari ai firmei. Acesta a explicat si de ce firma sa nu avea nicio intentie sa darame moara.

NĂSTASE spune ca SC Prima Trans SRL a achizitionat doar terenul, in timp ce cladirea morii a ramas in proprietatea Getesib. Prin urmare, Prima Trans a intentionat sa ceara Getesib chirie pentru cladire, in valoare de cateva zeci de mii de euro. „Pentru noi era extraordinar de bine. Mie mi-ar fi convenit ca acea cladire sa ramana acolo pentru ca as fi putut sa cer 20.000 de euro chirie pentru ea. Chiar am discutat aceasta chirie. Dar cand am solicitat 30.000 de euro pe luna ce credeti ca face Getesib-ul? Şi-au dat seama de greseala facuta si ne-am trezit cu cladirea demolata ", mai spune patronul Prima Trans.
CONTACTAT telefonic, Daniel Frunzescu, directorul Getesib, a recunoscut ca au existat discutii pentru chirie, insa nu s-a finalizat nimic. „A fost o discutie pentru chirie, dar nu s-a perfectat nimic in acest sens ", a declarat Frunzescu. Acesta a continuat referitor la declaratiile conducerii Prima Trans: „Este exclus ca noi sa fi demolat moara. Noi nu am facut niciun demers in acest sens. Ei pot spune ce vor, dar daca nu au dovezi ", a concluzionat Frunzescu. in Cartea Funciara insa cladirea nu figura pe acel teren.

Lasata in paragina
Pana la aflarea vestii ca a fost demolata, aproape nimeni nu a parut interesat de starea ultimei mori a Sibiului. Aceasta se afla intr-o avansata stare de degradare. La sfarsitul anului trecut era locuita de trei familii de romi, iar in decembrie 2007 chiar a fost incendiata si a ars partial. in luna septembrie stema veche a Sibiului, cu insemnele anului 1775, a fost furata de pe fronspiciul morii. Specialistii Directiei pentru Cultura spun ca moara era chiar mai veche de 1775.