duminică, aprilie 26, 2009

Randament/durata de munca in companie


Principele Radu - un viitor presedinte...

Il agreez foarte mult pe principele Radu. Chiar imi place foarte mult de el si chiar primeste votul meu din start. Intrevad un candidat pentru care merita sa ies din casa si sa il votez. Are un discurs bun, viziune, personalitate puternica si rezista atacurilor din partea ziaristilor (ma refer aici la emisiunea3x3 din care am auzit cate una alta si am ramas dezgustat ... astia din presa abia asteapta sa prinda ceva si sa muste ... desi imi placea de realitatea pentru anumite aspecte ... patesti!). Mai mult de atat, observ ca se organizeaza foarte bine si incearca sa cladeasca ceva foarte rezistent, durabil si productiv, nu numai pentru el, cat pentru Romania. Il simt patriot si un bun roman, care a invatat multe de la Regele Mihai, de la Principesa Margareta si din anturajul regal in care s-a perindat. Am citit atacurile "tinerelor" si "hainelor" sperante ale jurnalisticii romanesti; si eram foarte curios sa aflu argumentele pricipelui Radu si uite ca le-am gasit ... va invit sa le vedeti si dvs si daca considerati ca merita votul dvs, atunci urmariti-i siteul, blogul si siteul de mai jos: http://www.opritiminciunile.ro/
Votati Principele Radu!

Nou site despre activitatile derulate in perioada zilelor Sfantu Gheorghe

Bile albe:
Trebuie sa apreciez initiativa organizatorilor de a cred acest site numai pentru acest eveniment.
Mai trebuie sa apreciez si faptul ca este in limba romana.
Noroc ca il aveam pe Emil Soumah care a reusit sa puna cu siguranta o pila buna trupei Holograf care a venit sa concerteze.
Apreciez si initiativa eco a dlui primar: 10 pahare = pita cu untura ... hm ... ieftin ... dar e campanie
Bile negre:
In comitetul de organizare a zilelor orasului nu este nici un roman??? Din cate stiu eu 30% inca sunt romani care au si ei nevoie de un reprezentant in orice proiect public, ahh scuze ... am uitat in primarie nu lucreaza nici un roman ... am uitat ... sorry ...
Mi-a placut ideea site-ului, ma refer la optiunea de a schimba limba de afisare din romana in maghiara, dar nu pot fi de acord cu adresa de mail care e tot in maghiara ... mai daca tot ati facut cva faceti-o k lumea ... nu cred ca detaliul asta v-a scapat la fel ca si detaliul amintit de mine intr-un post anterior cu steguletzele din oras ... iarasi tribut dlui guru-ianu!!!

De ce nu am Floresti online in sectinea "Ce mai citesc"

Apreciez foarte mult initiativa unor persoane de a crea aceasta "lume virtuala a Florestiului". Site-ul este foarte bine lucrat. M-as bucura foarte mult daca am reusi odata si odata sa ne intalnim multi din cei care acceseaza acest site si sa constituim o asociatie mare, un ONG al locuitorilor din Floresti.

DAR, nu sunt de acord cu publicitatea pe care o face constructorilor. Drept urmare o sa apreciez doar faptele bune ale acestui site si anume forumul care ofera multe informatii!!!


Bravo pentru site si tineti-o tot asa!

Ce inseamna reciclare la romani?

In ultima perioada am apucat sa caut informatii legate de reciclarea deseurilor in romania. Am aflat ca poti recicla multe lucruri: de la feroase la neferoase, hartie, carton, pet-uri, doze de bere sau suc (aluminiu), plastic, folii de nylon. Deci, se poate recicla mult si bine.

Am mai aflat ca nu exista foarte multe firme de colectare a acestor deseuri si chiar daca exista nu isi fac publicitate, si chiar daca isi fac publicitate, acestea ofera un pret minuscul pentru efortul pe care il faci de a strange-depozita-duce aceste deseuri la colectori. Un kg de hartie reciclata, de exemplu este platita cu 0,10 lei. Adica trebuie sa strangi 10 kg de hartie ca sa primesti un leu. Chiar si asa am putea spune ca am puteam cumpara aprox. 3 puietzi de copac (http://www.pmv.ro/).

La pet-uri stam mai bine 0,40 lei. Misto treaba. Eu am strans 75 de kg si le-am dus la remat si mi-au dat 11,25 ei, si asta pentru ca la sediul central imi dadeau 0,15 lei pe kg.

Ca sa depozitezi cantitatile astea de hartie ai nevoie de loc. Nimeni nu le tine in casa, nimeni nu le tine pe scara blocului ca se fura, nimeni nu le tine ca nu s-a nascut eco si sa il faci eco e mai greu si uite asa.

Eu cu banii astia mi-am facut un pic de verdeata la gemuletzul meu de la casutza. Nu au fost de ajuns dar eu (si inca cineva) ne-am simtit bine facand asta.

Propun autoritatilor de mediu sa impuna:
- o suma minima de plata celor care recileaza, pentru ca e vorba pana la urma de niste bani cu care poti face ceva, cumperi un copacel (http://www.pmv.ro/), iti educi copilul sa recicleze si sa produca bani, altii traiesc numai din reciclat.
- sa scuteasca colectorii de plata anumitor impozite
- discrepanta intre suma platita de colector catre reciclator si suma platita de producatorul de hartie/carton catre colector sa nu fie mai mare de 150%.


Este nevoie de o motivatie!!!

Am ratat din nou zilele orasului meu Sfantu Gheorghe

Este a doua oara cand ratez acest eveniment. Si e un pic nasol!!! Adica imi pare rau ca nu sunt acolo sa ma intalnesc cu toti prietenii mei de acasa, din cartier sau din scoala. Dar cred ca la anu o sa fie altcumva. Asa am zis si anu trecut si chiar asa a si fost, de aia nu am ajuns amu acasa :P. Am inteles ca totusi a vent Holograf, amm inteles ca exista discriminare si de aceea tinerii maghiari au un cort al lor, si tinerii romani au un alt cort tot al lor, nu stiu ce inseamna asta dar in fine, am inteles ca taximetristilo le mrge bine ceea ce ma bucura (cine stie ... stie) si am mai auzit ca a existat o problema a drapelurilor care au fost arborate pe stalpii din oras ... ca cica nu scrie prima oara in romaneste ... expirat subiectul de mult si la fel si abordarea ... dl guruianu independent pnl-ist stie!!!
In final urez locuitorilor din orasul meu un calduros La multi Bani!!! sa va distrati si sa nu faceti mizerie si sa nu stricati parcul cel nou renovat!!!
Salve