luni, aprilie 07, 2008

Grafferilor...păzea

apropo de ce zicea matzishor pe blog-ul ei...

Sibiu: Lecţii împotriva graffiti, la clasa a IV-a

Sibiu, 7 apr /Rompres/ - Poliţiştii comunitari se întâlnesc în perioada aprilie-mai cu elevii de clasa a IV-a din Sibiu, în timpul unor cursuri interactive desfãşurate în şcoli, în campania 'Spuneţi STOP vandalismului!', transmite corespondentul ROMPRES.
Aceste mãsuri vin ca reacţie la fenomenul tot mai des întâlnit al graffitiului. Aspectul a numeroase clãdiri din Sibiu a fost afectat de astfel de desene, unele dintre imobile fiind recent reabilitate. Costurile ştergerii desenelor graffiti sunt foarte ridicate, de cele mai multe ori fiind necesarã refacerea întregii vopsele de pe partea afectatã. În plus, şi obiective istorice, a cãror reabilitare este deosebit de costisitoare, sunt murdãrite, fapt ce afecteazã valoarea lor vizualã pentru sibieni şi pentru turişti.
Politistii s-au întâlnit şi în 2007 cu elevi din patru şcoli sibiene.
Pe parcursul anului trecut, ca urmare a acţiunilor specifice de identificare şi prindere a persoanelor care murdãreau cu astfel de desene pereţii clãdirilor din Sibiu, agenţii Poliţiei Comunitare au surprins în flagrant zece tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Amenzile pe care le riscã cei care scriu sau deseneazã neautorizat pe pereţii clãdirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţã comunã în locuri publice sau care le deterioreazã prin orice mijloace sunt stabilite printr-o hotãrâre de consiliu local şi sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Primãria considerã o prioritate stoparea grafferilor, mai ales cã Sibiul candideazã pentru un loc pe lista patrimoniului UNESCO, având marele avantaj cã a fost deja capitalã culturalã europeanã în 2007. ROMPRES/(AS)

O clădire veche din centrul istoric al Sibiului a fost dărâmată

O clădire veche din centrul istoric al Sibiului a fost dărâmată
Duminică 06 aprilie 2008

O clădire din centrul istoric sibian a dispărut. S-a întâmplat în doar trei zile, fără ca cei care ar trebui să protejeze monumentele din zonă să observe ceva. O moară din secolul al 18-lea a fost dărămată fără vreo autorizaţie, doar pentru că aşa a vrut noul proprietar al terenului pe care se afla construcţia. Autorităţile au început abia acum o anchetă pentru a afla cine şi de ce a distrus vechea moară cu buldozerele.

Cărămizi şi gunoaie. Atât a mai rămas din fosta moară aşezată chiar lângă un bastion al vechii cetăţi sibiene. Deşi se află într-o zonă vizibilă şi circulată, nimeni nu ştie când a fost dărâmată clădirea.

Dispariţia clădirii, cu o însemnătatea istorică aparte, a stârnit indignare în rândul sibienilor. Primăria Sibiului, autorităţile din domeniul conservării patrimoniului istoric şi chiar poliţia investighează cazul.

Cei care au demolat moara ar putea fi amendaţi.
Sursa: Realitatea TV
http://www.realitatea.net/index.php?domeniu=2&stire=170002

Gradina zoo din Sibiu....de la Carmen

Sibiu: Spaţii mai mari la zoo pentru lupii albi

Sibiu, 7 apr /Rompres/ - Cei doi lupi albi de la grãdina zoologicã din Sibiu au fost mutaţi într-un spaţiu mult mai mare, de 1.000 de metri pãtraţi, dupã ce anul trecut urşii şi jaguarii au beneficiat de acelaşi tratament, a anunţat luni primãria, transmite corespondentul ROMPRES.
Ca o continuare a acestor lucrãri, municipalitatea intenţioneazã sã extindã anul aceasta cuştile leilor, tigrilor, mistreţilor, dar şi ale ierbivorelor.
Grãdina Zoologicã din Sibiu a beneficiat în ultimii doi ani de lucrãri importante de modernizare şi reabilitare cu scopul de a fi adusã la standarde corespunzãtoare. Schimbãrile sunt vizibile şi apreciate, iar animalele gãzduite în grãdina zoologicã au parte în prezent de confort sporit.
În întâmpinarea primãverii, la grãdina zoologicã au fost plantaţi arbuşti de foioase în spaţiul verde şi peste 500 de panseluţe în jardiniere.
La sfârşitul lunii martie s-a pus în funcţiune fântâna plutitoare situatã pe lacul de agrement, în timp ce lacul numãrul 2 din incinta grãdinii a fost reamenajat peste iarnã şi decolmatat odatã cu încãlzirea vremii. În mijlocul sãu a fost amenajatã o insulã de 350 de metri pãtraþi. De asemenea, bãrcile şi hidrobiciletele destinate promenadei pe lacul agrement sunt în prezent recondiţionate, vopsite şi pregãtite pentru sezonul cald.
Grãdina zoologicã din Sibiu este deschisã vizitatorilor în fiecare zi a sãptãmânii, între orele 09,00 - 19,00. Biletul de intrare costã 1,50 lei pentru copii şi 2,50 lei pentru adulţi. O plimbare de o jumãtate de orã cu barca sau hidrobicicleta costã 7 lei.
Parcul zoo de la Sibiu nu figureazã pe lista grãdinilor de profil care vor beneficia de finanţare de la Guvern pentru investiţii, conform ministrului Mediului şi Dezvoltãrii Durabile, Attila Korodi.


...am fost acum o saptamana si intr-adevar fata de anul trecut si acum doi ani arata torul mult mai ok si mai frumos....nu e ca in occident ...dar e mai ok...

Articolul prietenului meu...dan...despre sibiu...e interesant...

http://tanasadan.blogspot.com/2008/04/marketing-romanesc.html

Ceva educativ si preventiv....despre alcool...sunt de parere ca daca stii unde sa te opresti si stii de ce consumi...atunci e ok...

Remy tată pentru tine...

http://www.woow.ro/prezentare/Alcoolul.html