luni, aprilie 07, 2008

Gradina zoo din Sibiu....de la Carmen

Sibiu: Spaţii mai mari la zoo pentru lupii albi

Sibiu, 7 apr /Rompres/ - Cei doi lupi albi de la grãdina zoologicã din Sibiu au fost mutaţi într-un spaţiu mult mai mare, de 1.000 de metri pãtraţi, dupã ce anul trecut urşii şi jaguarii au beneficiat de acelaşi tratament, a anunţat luni primãria, transmite corespondentul ROMPRES.
Ca o continuare a acestor lucrãri, municipalitatea intenţioneazã sã extindã anul aceasta cuştile leilor, tigrilor, mistreţilor, dar şi ale ierbivorelor.
Grãdina Zoologicã din Sibiu a beneficiat în ultimii doi ani de lucrãri importante de modernizare şi reabilitare cu scopul de a fi adusã la standarde corespunzãtoare. Schimbãrile sunt vizibile şi apreciate, iar animalele gãzduite în grãdina zoologicã au parte în prezent de confort sporit.
În întâmpinarea primãverii, la grãdina zoologicã au fost plantaţi arbuşti de foioase în spaţiul verde şi peste 500 de panseluţe în jardiniere.
La sfârşitul lunii martie s-a pus în funcţiune fântâna plutitoare situatã pe lacul de agrement, în timp ce lacul numãrul 2 din incinta grãdinii a fost reamenajat peste iarnã şi decolmatat odatã cu încãlzirea vremii. În mijlocul sãu a fost amenajatã o insulã de 350 de metri pãtraþi. De asemenea, bãrcile şi hidrobiciletele destinate promenadei pe lacul agrement sunt în prezent recondiţionate, vopsite şi pregãtite pentru sezonul cald.
Grãdina zoologicã din Sibiu este deschisã vizitatorilor în fiecare zi a sãptãmânii, între orele 09,00 - 19,00. Biletul de intrare costã 1,50 lei pentru copii şi 2,50 lei pentru adulţi. O plimbare de o jumãtate de orã cu barca sau hidrobicicleta costã 7 lei.
Parcul zoo de la Sibiu nu figureazã pe lista grãdinilor de profil care vor beneficia de finanţare de la Guvern pentru investiţii, conform ministrului Mediului şi Dezvoltãrii Durabile, Attila Korodi.


...am fost acum o saptamana si intr-adevar fata de anul trecut si acum doi ani arata torul mult mai ok si mai frumos....nu e ca in occident ...dar e mai ok...

Niciun comentariu: