luni, aprilie 07, 2008

Grafferilor...păzea

apropo de ce zicea matzishor pe blog-ul ei...

Sibiu: Lecţii împotriva graffiti, la clasa a IV-a

Sibiu, 7 apr /Rompres/ - Poliţiştii comunitari se întâlnesc în perioada aprilie-mai cu elevii de clasa a IV-a din Sibiu, în timpul unor cursuri interactive desfãşurate în şcoli, în campania 'Spuneţi STOP vandalismului!', transmite corespondentul ROMPRES.
Aceste mãsuri vin ca reacţie la fenomenul tot mai des întâlnit al graffitiului. Aspectul a numeroase clãdiri din Sibiu a fost afectat de astfel de desene, unele dintre imobile fiind recent reabilitate. Costurile ştergerii desenelor graffiti sunt foarte ridicate, de cele mai multe ori fiind necesarã refacerea întregii vopsele de pe partea afectatã. În plus, şi obiective istorice, a cãror reabilitare este deosebit de costisitoare, sunt murdãrite, fapt ce afecteazã valoarea lor vizualã pentru sibieni şi pentru turişti.
Politistii s-au întâlnit şi în 2007 cu elevi din patru şcoli sibiene.
Pe parcursul anului trecut, ca urmare a acţiunilor specifice de identificare şi prindere a persoanelor care murdãreau cu astfel de desene pereţii clãdirilor din Sibiu, agenţii Poliţiei Comunitare au surprins în flagrant zece tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Amenzile pe care le riscã cei care scriu sau deseneazã neautorizat pe pereţii clãdirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţã comunã în locuri publice sau care le deterioreazã prin orice mijloace sunt stabilite printr-o hotãrâre de consiliu local şi sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Primãria considerã o prioritate stoparea grafferilor, mai ales cã Sibiul candideazã pentru un loc pe lista patrimoniului UNESCO, având marele avantaj cã a fost deja capitalã culturalã europeanã în 2007. ROMPRES/(AS)

Niciun comentariu: