luni, februarie 09, 2009

Floresti - cartier rezidential (partea III)

inca ceva:

http://www.petitieonline.ro/petitie/comentarii/ferma_floresti_str_eroilor-p57522047.html


Mai cititi:
http://adibuzdugan.blogspot.com/2009/03/primaria-floresti-cluj.html
http://adibuzdugan.blogspot.com/2009/03/floresti-cartier-rezidential-episodul.html
http://adibuzdugan.blogspot.com/2009/03/primaria-floresti.html
http://adibuzdugan.blogspot.com/2009/02/floresti-preturi-incredibile.html
http://adibuzdugan.blogspot.com/2009/02/floresti-cartier-rezidential-partea-ii.html
http://adibuzdugan.blogspot.com/2009/02/floresti-cartier-rezidential-partea-i.html

Floresti cartier rezidential (partea II)

incerc sa mai selectez din anchetele jurnalistice despre problemele din Floresti ...
Reprezentantii asociatiilor de proprietari de pe strada Muzeul Apei nr. 22-28 din Floresti sint nemultumiti de modul in care dezvoltatorul imobiliar care le-a vindut locuintele a inteles sa-si respecte promisiunile. La sesizarea asociatiilor, prefectul Calin Platon s-a deplasat ieri la Floresti, pentru a se intilni cu autoritatile locale, dar si cu petitionarii si investitorul imobiliar. La discutii au participat reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, ai Inspectoratului de Stat in Constructii, precum si ai Inspectoratului Teritorial de Munca.
Bataie de joc pe bani multi
Locuitorii de pe strada Muzeul Apei nr. 22-28 din Floresti sint nemultumiti de conditiile in care sint nevoiti sa traiasca, reclamind faptul ca hidroizolatia blocurilor lasa de dorit - motiv pentru care, in unele apartamente, ploua -, ca izolatia termica este de proasta calitate si ca, desi blocurile sint noi, au probleme cu umezeala - peretii fiind mucegaiti si plini de igrasie. De asemenea, oamenii se pling de intirzierile nejustificate privind intabularea apartamentelor pe care, 50% dintre ei, le-au achitat deja integral, in urma cu doi ani. Insa, cea mai mare problema a locuitorilor din blocurile de pe Muzeul Apei o constituie infiltratiile si functionarea defectuoasa a pompelor care asigura evacuarea dejectiilor, motiv pentru care, la fiecare ploaie mai serioasa, pivnitele blocurilor se umplu de apa si de reziduuri. "Apele pluviale sint directionate si evacuate prin canalul de scurgere al dejectiilor si apei menajere, motiv pentru care la fiecare ploaie sistemul de canalizare este depasit in volum si acest lucru conduce, implicit,la inundarea cu dejectii a beciurilor si a casei scarii. Pompele prevazute in sistemul de canalizare sint ineficiente atunci cind se produc pene de curent - care in zona sint aproape zilnice. Acestea pur si simplu se opresc, urmind ca locatarii sa sesizeze sistematic beneficiarul constructiei pentru repunerea lor in functie", afirma Raluca Blaga, administratorul unuia dintre blocuri. "Termopanele nu se inchid, respectiv deschid, usile interioare nu functioneaza normal. Balcoanele nu sint gata nici acum, desi termenul de predare era pe 15 septembrie 2007. Din cauza umezelii, noi nu ne-am putut muta decit in luna martie, anul acesta, fiind nevoita sa il usuc (apartamentul) toata iarna. Din aceasta cauza am avut tot cite zece milioane de plata la gaz", afirma Mihaela Florian, o alta locatara. Pe linga nemultumirile oamenilor se numara si faptul ca, spun ei, instalatiile termice nu functioneaza la parametrii normali, tevile de incalzire trec prin camarile de alimente, drumul de acces nu este terminat. De asemenea, acestia reclama faptul ca, fara a avea autorizatie de construire, investitorul a inceput supramansardarea blocurilor, lucru cu care ei nu sint de acord. Mai mult, blocul este locuit de sase luni, in conditiile in care nu a avut loc receptia lucrarii. "Am vrut ca in antecontractele de vinzare-cumparare sa fie stipulat un termen limita pentru intabulare si penalizari pentru intirzieri, dar investitorul nu a fost de acord. Ne-a spus ca daca nu ne convin contractele asa cum sint, vin altii, ca sint zeci la coada", adauga Raluca Blaga. In opinia acesteia, "s-a facut lucru de mintuiala. Nu exista unghi de 90 de grade, nu exista pereti la boloboc. Pentru noi e singura investitie. Sint toti banii nostri", subliniaza femeia.
Precizam ca cele patru blocuri ridicate de investitorul Sorin Selesiu au 112 apartamente, vindute cu preturi cuprinse intre 35 si 50.000 de euro, in conditiile in care, potrivit lui Selesiu, intreaga investitie s-a ridicat la circa doua milioane de euro, adica mai putin de jumatate din cistig.
Prefectul promite masuri drastice
"O parte dintre probleme se datoreaza ploilor abundente, dar pot demonstra ca anumite reclamatii nu au temei legal. Contractele nu prevad un termen limita pentru intabularea apartamentelor", precizeaza investitorul Sorin Selesiu. Potrivit acestuia, unele lucrari le-au facut pe bani proprii, numai ca sa satisfaca pretentiile cumparatorilor. "Ati construit avind calitatea de persoana fizica. Voi solicita Finantelor Publice sa verifice daca aceste venituri apar in declaratia dumneavoastra. Aceste locuinte sint facute pe banii lor, asa ca nu va mai dati generos!", a intervenit prefectul Calin Platon, promitind o verificare la singe a tuturor aspectelor legale si tehnice. "Ati facut o dezvoltare imobiliara haotica, aici, in Floresti. Nu le asigurati oamenilor apa, canalizare, pentru ca nu aveti aceasta capacitate. Ati dat autorizatii de constructie asa cum le-ati dat, iar oamenii nu se vor putea bucura niciodata pentru ce au platit. Majoritatea locuitorilor din Floresti sint in conditii similare, sau asemanatoare. Administratia publica, cei care au permis aceasta dezvoltare haotica, vor raspunde", a mai spus prefectul, precizind ca, in opinia sa, institutiile care vizeaza documentatiile privind obtinerea autorizatiei de construire trebuie sa fie mai exigente. "Cei care pun viza o fac de dragul banilor", considera prefectul. Acesta a dispus reprezentantilor tuturor institutiilor, care au participat la discutii, sa verifice modul in care au fost obtinute avizele si autorizatiile, dar si calitatea lucrarilor. "Va rog sa verificati totul la singe. Locuintele trebuie sa fie la gradul de confort si calitate prevazute in proiect", a subliniat Platon.
sursa:
Mai cititi:

Floresti - cartier rezidential??? partea I

Primele probleme în "raiul Floreşti"Mihai Prodan9 Septembrie 2008

Şantierul Irish Residence e pustiu; beneficiarul datorează un milion de euro doar constructorului.
Lucrările la celebrul complex rezidenţial Irish Residence din comuna clujeană Floreşti sunt sistate de aproape două luni, după ce beneficiarul Sky Vision nu a putut plăti compania constructoare, căreia îi este dator cu un milion de euro.
Şantierul pentru şirurile de case individuale care promit un stil de viaţă peste medie în Floreşti este pustiu. Singura persoană care patrulează pe şantier este paznicul Tiberiu Moroşan, a cărui singură sarcină este să se asigure că şantierul nu este prădat de hoţi. „Toate utilajele au fost retrase. Eu sunt doar paznic, stau aici până când se hotărăsc să ne plătească”, spune Moroşan.
Datoria SkyVision către Matrix Construct se ridică la aproape un milion de euro. „Noi nu am mai fost plătiţi de patru luni. Încercăm să avem răbdare, înţeleg că au fost probleme cu creditele bancare, dar dacă nu se va rezolva problema până în 1 octombrie ne vom adresa instanţelor de judecată”, spune administratorul Matrix Construct, Daniel Vlas. Irish Residence nu este primul proiect imobiliar cu probleme financiare din Floreşti, spune Vlas. „Acum e pustiu în şantierele din Floreşti faţă de cum era acum trei luni”, a spus administratorul Matrix Construct. Soluţia - credit bancarDatoriile vor fi acoperite dintr-un credit bancar, asigură administratorul Sky Vision, Florin Nistor. "Sperăm să semnăm contractul în cel mult două săptămâni", a spus beneficiarul lucrărilor, care speră să primească prin acest credit o sumă de două milioane de euro, bani care vor asigura aproape jumătate din finanţarea necesară pentru finalizarea proiectului. "Până acum, cu tot cu teren, proiectul ne-a costat trei milioane de euro", a mai spus Nistor. El susţine că a vândut până acum 11 dintre cele 35 de case din ansamblu.Case de 227.000 euroConstructorul complexului de locuinţe Irish Residence, Sky Vision, promite în pliantele publicitare că beneficiarii pot opta pentru mai multe categorii de amenajări interioare – Traditional Irish, New Classic şi Metropolitan. În total, investiţia estimată pentru complexul de 35 de locuinţe ar urma să ajungă la şapte milioane de euro şi plasează proiectul în segmentul mediu spre superior în ce priveşte finisajele şi veniturile locatarilor. Beneficiarul Sky Vision a preferat să sistematizeze zona cu o perdea de arbori maturi, cel puţin aceasta arată proiectul. În realitate însă, în şantier nu a fost plantat niciun arbore şi nici spaţiu pentru ei nu există, devreme ce dimensiunile curţilor pentru casele aflate în construcţie sunt foarte modeste. Tot potrivit proiectului, în zonă ar urma să se construiască două locuri de joacă pentru copii. Preţul unei locuinţe în Irish Residence este mult peste piaţa din zonă şi chiar peste piaţa imobiliară din Cluj-Napoca: 226.500 euro pentru o casă finisată, respectiv 195.000 euro pentru imobilele semifinisate. Cât priveşte prima variantă, în aceşti bani sunt incluse obiectele de mobilier, parchetul, gresia, faianţa, şemineul şi un sistem din scări de lemn.Zonă rezidenţială doar cu numeleÎn schimb, proiectul imobiliar se află pe celebra stradă Eroilor din Floreşti, unde se regăsesc majoritatea proiectelor imobiliare din comună, şi în imediata vecinătate a unui proiect cu peste 1.300 de unităţi locative, construit de Multiserv SRL Cluj-Napoca.
„Acum e pustiu în şantierele din Floreşti faţă de cum era acum trei luni” – Daniel Vlas, administrator Matrix Construct.
Mai cititi:

Trafic Floresti Cluj Napoca (Judetul Cluj)

Nu imi vine sa cred ce am vazut intr-o seara pe Calea Floresti, noaptea pe la ora 12, niste muncitori trasau o trecere de pietoni. FOARTE TARE!!! Bravo baieti! Se poate! Mai mult de atat, s-au pus niste demarcatoare pentru a opri pe cei care isi doreau sa calce liniile continue. Iarasi va spun, bravo baieti se poate. Demarcatoarele acestea vor salva vieti, pentru ca in acea zona se intamplau aproape zilnic tamponari simple cat si accidente grave.

trebuie sa recunosc: ce este de laudat Laudam, ce nu este de laudat, Nu LAUDAM!!!

Actor de teatru vs. actor de film

Imi tot pun intrebari de cativa ani de ce oamenii isi doresc sa devina actori? De ce? Am gasit tot felul de raspunsuri pentru intrebari de aceste gen , dar pentru alte joburi de exemplu: Pompier: sa sting focuri si sa salvez vieti si bunuri; Medic: sa salvez vieti; Politist sa apar vieti; si nebunii de astea; dar pentru actori??? Imi plac filmele foarte mult, mai ales daca pot sa raman cu o idee sau un exemplu de viata, o experienta. In schimb, nu prea agreez teatrul si actorii de teatru. Ma intreb insa cum sa ii apreciez pe actorii care fac si teatru si film??? Dar am avut ocazia sa vad cativa actori de teatru recunoscuti regional sa zicem, care erau extraordinari de high, doar pentru faptul ca erau actori si primeau vorbe de genu "Uite-l pe actoru' ala?".
Si cu asta mi-am dat un raspuns la multe intrebari: si noi ii urcam pe unii actori pe piedestaluri care nu merita.

Concluzia mea: Traiasca filmul de calitate din care inveti si ramai cu ceva ... si cu teatrul ... poate mai incolo.

Am (re)descoperit un actor

Zilele trecute am prins un film pe final, si anume The Transporter . Imi adusesem aminte ca mai vazusem cateva filme cu "acel" actor, care ma tot gandeam cum il cheama. In fine, i-am descoperit numele si m-am apucat sa ii vad filmografia. Sincer, nu stiu daca el isi doreste sau asa a fost sa fie, dar el apare intr-un singur tip de personaj si anume acela care se bate si este foarte dur. Insa, Jason Statham, un englez cu un accent veritabil, este propunerea mea pentru urmatorul film James Bond, are nevoie de cateva imbunatatiri ca sa intre in pielea personajului (asa cred eu, dar cine sunt eu sa vorbesc).

Asadar, va recomand sa va uitati la cateva filme in care joaca acest Jason Statham si o sa vedeti ca e tare tipul, si are "acel ceva" de care cred ca are nevoie un actor de film.