marți, martie 11, 2008

Ce este Parlamentul Tinerilor?

Parlamentul Tinerilor reprezinta o institutie de dezbatere si actiune a tinerei generatii si a noilor elite. Parlamentul Tinerilor beneficiaza de un brand si de filiale in toate judetele tarii. Parlamentul Tinerilor nu este un proiect pasager, cu durata limitata, ci un partener institutional al legiuitorilor.

Parlamentul Tinerilor nu face politica si nu accepta tranzactii partinice si de imagine. Parlamentul Tinerilor va ramane un for independent, care aduce laolalta tineri cu o bogata activitate civica in vederea pregatirii elitelor politice de maine.

Cine sunt deputatii in Parlamentul Tinerilor?

Orice tanar cu varsta intre 16 si 32 de ani poate participa la alegerile judetene pentru Parlamentul Tinerilor, urmand a fi ales de totalitatea candidatilor. Cei care nu sunt alesi deputati raman membri ai Conventiei Judetene, urmand sa primeasca statut de observator sau sa desfasoare activitati pe plan local si sa isi pregateasca o noua candidatura.

Sigurul mod în care caracterul vag si implauzibil al discursului despre „tanara generatie” poate fi contracarat este acţiunea. Actiunea vizibila mediatic si influenta pe scena publica. Parlamentul Tinerilor constituie un for care transformă vorbele si principiile in practica.

www.parlamentultinerilor.ro


Pericolul vaccinului anti-gripal!!!

Articol publicat la 22 Octombrie 2007
de Gred Ciola
traducere si adaptare de Ionut Mihai (AIM)

Pana nu am intrat in bacania de langa mine nu am realizat la ce modalitati penibile se pot deda companiile farmaceutice pentru a-si face propaganda mincinoasa. Cand am ajuns la casa de marcat, o tanara care-mi impacheta cumparaturile mi-a zambit si mi-a spus: "V-ati vaccinat antigripal?" Am ramas mut de uimire.

Am privit-o si am intrebat-o: "Administratorul magazinului te pune sa intrebi asta pe toata lumea?" Mi-a raspuns ca "nu, dar angajatii sunt incurajati sa intrebe clientii daca doresc sa fie vaccinati". M-am uitat cu mila la acea tanara si i-am spus: "In niciun caz nu as pune acea otrava in corpul meu".

Curioasa sa afle de ce ar face cineva o afirmatie atat de categorica, am inceput o conversatie iar in urmatoarele 10 minute i-am spus totul. Am intrebat-o daca are vreo informatie despre vaccinul antigripal si s-a dus pana la pupitrul cu pliante de reclama.

Mi-a aratat unul dintre ele. Cu litere mari ingrosate, in partea de sus a pliantului scria "VACCINEAZA- TE!" Dar, in afara de vaccinul antigripal, erau promovate si vaccinul anti-pneumonie si anti-tetanos/ difterie. Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa vorbesc despre toata aceasta nebunie. Conform pliantului, gripa este numita BOALA. Va puteti imagina? O boala e ceva care necesita interventie medicala. Probabil ca de-acum incolo vor fi numite boli si raceala, tusea, durerea de cap, durerile de stomac, etc.

Imi amintesc foarte bine cand au inceput in urma cu cativa ani sa promoveze vaccinul anti-gripal. Era destinat batranilor si celor cu imunitatea scazuta. Dar acele vremuri au trecut. Pentru ca acest grup restrans de "bolnavi" era prea mic iar banii incasati din vaccinuri erau prea putini. Asadar, erau prea putini oameni de otravit, pentru pretentiile financiare ale companiilor producatoare. Acum vaccinul este promovat ca fiind un fel de panaceu contra gripei, pentru toata lumea. Dar, inainte ca dvs, sau prietenii dvs, sau colegii, sau membrii familiei dvs. sa acceptati pacaleala numita vaccin anti-gripal, trebuie sa cunoasteti la ce riscuri va expuneti.

Vaccinurile contin agenti toxici

Stiati ca vaccinurile contin substante foarte toxice, de la aluminiu (care declanseaza boala Alzheimer), formaldehida (responsabila cu modificari genetice severe), microorganisme periculoase, thimerosal (mercur), pana la etilenglicol, glicol, sau alti adjuvanti toxici? In plus fata de aceste toxine, vaccinul anti-gripal este preparat din fluide ale embrionilor de pui de gaina inoculate cu un anume tip de virus gripal care se presupune in mod oficial ca protejeaza impotriva variantelor de virus gripal "asteptate" sa apara in sezonul respectiv. Eficienta protectiei vaccinului impotriva gripei variaza de la 30 la 40 %. Procentul nu este deloc incurajator daca aveti in vedere multiplele pericole la care va expuneti odata cu introducerea in corp a toxinelor continute in vaccin.

Cum se poate afirma ca prin expunerea la otravuri neurotoxice ca mercurul, formaldehida sau resturi de ADN animal veti dobandi cresterea inumitatii corpului uman? Mercurul este pe locul doi in topul celor mai otravitoare substante chimice de pe aceasta planeta. Prima pe lista este plutoniul radioactiv. Pentru a obtine thimerosal, se incepe de la mercur. Apoi, toxicitatea acestuia se intensifica prin transformarea in etil-mercur. Se adauga apoi aluminiu care are un efect sinergic impreuna cu mercurul, potentandu-i toxicitatea de pana la zece mii de ori. Si asta se face pentru a "steriliza" vaccinul.

Ganditi-va la aceasta nebunie: ni se spune ca, daca dorim sa ne pastram sanatatea, este interzis sa atingem, sa inspiram, sa inghitim mercurul dintr-un termometru spart, si totusi este "normal" sa acceptam sa fim injectati cu exact aceeasi otrava in corp, prin vaccinare. De fapt, cu greu mai poti gasi pe piata termometre cu mercur, doar ni se vrea binele nu? Dar nu va ingrijorati, companiile farmaceutice stiu deja ce este mai bine pentru dvs!

Sa vedem acum ce este cu formaldehida. Aceasta substanta este un gaz toxic, fara culoare, solubil in apa si cu un miros sufocant. Formaldehida se foloseste in prezent pentru dezinfectarea si conservarea vaccinurilor. Cu toate acestea, nu exista inca niciun studiu stiintific despre siguranta pe termen lung a utilizarii formaldehidei in vaccinuri. De fapt, cei care accepta sa fie vaccinati sunt chiar cobaii pe care se fac in prezent aceste studii, si numai 10 % din efectele secundare raportate de specialisti sunt publicate oficial. De fapt, o simpla cautare pe internet va poate duce la sute de adrese unde sunt raportate astfel de efecte deloc "secundare" datorate vaccinurilor, inclusiv cele anti-gripale. Ceea ce veti gasi va va zdruncina parerea despre vaccinuri.

Daca publicul ar fi corect informat si constient de toate toxinele chimice care exista intrun vaccin, atunci nimeni nu ar mai vrea sa fie vaccinat vreodata. Din nefericire, medicul dvs. nu va va spune niciodata despre asta, agentiile de presa nu vor scoate o vorba despre asta, iar agentii de marketing care ajuta companiile farmaceutice sa promoveze vaccinurile sunt total nepasatori chiar si dupa ce afla de aceste pericole. Doar banul conteaza.

Vaccinul anti-gripal ajuta la raspandirea gripei

Este chiar ironic faptul ca vaccinul anti-gripal da o mana de ajutor in raspandirea epidemiei de gripa. In ultimii ani se pare ca epidemiile de gripa au fost atent programate in societate. La sfarsitul lunii octombrie, dintro data apare o foarte activa epidemie de gripa. Nu este deloc o coincidenta faptul ca exact in aceasta perioada oamenii sunt vaccinati anti-gripal. Oficialii din sanatate ne fac sa credem ca tocmai de aceea ar trebui sa ne vaccinam cu totii.

O alta imensa pacaleala perpetuata de cartelul farmaceutic este ideea ca vaccinul contine virus gripal inactiv sau mort. Imensa prostie! Daca virusul ar fi mort, atunci vaccinarea nu ar duce la stimularea unui raspuns de imunizare. Oficial, se spune ca vaccinul contine un virus cu activitate "atenuata". In cartea "Sfintenia sangelui uman: vaccinarea nu este imunizare", Tim O'Shea, o mare autoritate in domeniul pericolelor vaccinurilor, explica ce inseamna de fapt virus "atenuat": "Atenuat inseamna mort pe jumatate. Virusul este slabit intr-atat incat capacitatea lui de a declansa un raspuns inflamator in corpul uman se afla imediat sub limita valabila in cazul a 99 % dintre oameni. Prin acceptarea inocularii unui virus sau a unei bacterii cu actiune atenuata facem ceea ce natura nu a permis niciodata. Pur si simplu violam integritatea fluxului sanguin uman. Am pacalit sistemul imunitar pentru a nu declansa un raspuns de aparare la invazia agentului patogen. Daca virusul nu ar fi atenuat, sistemul imunitar ar declansa imediat o actiune eficienta de anihilare si eliminare a invadatorului" .

Aceasta dovedeste ca cei care primesc vaccinul sunt intro stare contagioasa timp de cateva saptamani, timp in care nu fac decat sa raspandeasca public virusul. Vaccinul nu numai ca manipuleaza sistemul imunitar, dar mai contine si microorganisme straine de corpul uman care se pot inmulti foarte usor in interiorul nostru. Autoritatile afirma in mod ridicol ca acesti germeni nu sunt contagiosi. Exista multi experti renumiti care atrag atentia ca numarul de oameni care contacteaza gripa ar fi cu mult mai mic daca nu s-ar administra vaccinurile. Cea mai sigura metoda de a nu face gripa este sa nu fii in preajma celor care au facut vaccinul.

Vaccinul nu garanteaza imunitatea

Medicii si companiile farmaceutice ignora statisticile care arata ca chiar si cei care se vaccineaza fac gripa. In schimb, suntem bombardati cu o propaganda penibila despre cat de mult ne ajuta vaccinarea. De exemplu, in 2004 oamenii au aflat de la stiri ca vaccinurile administrate in 2003 nu au avut niciun efect de protectie pentru sezonul gripal anual. La fel este in fiecare an.

Un exemplu relevant s-a petrecut in Canada in 2003. O casa de ingrijire a trimis un ordin intern ca intreg personalul medical sa fie vaccinat anti-gripal, iar cei care nu acceptau erau trecuti absenti si riscau desfacerea contractului de munca. O asistenta medicala a refuzat insa sa fie vaccinata, desi intreaga ei echipa o facuse. Spre surprinderea ei, toata lumea a facut gripa in acel sezon, in afara de ea. Aceasta poveste nu este deloc singulara, insa mass-media nu e deloc interesata de aceste aspecte, multumindu-se sa incaseze banii din publicitatea facuta la vaccinurile anti-gripale.

Incercand sa prezica ce tip de gripa va apare in sezonul curent, specialistii nu fac decat sa o ia pe ghicite, devenind penibili. In plus, vaccinul nu protejeaza deloc impotriva intregului spectru de agenti patogeni care afecteaza aparatul respirator. Ceea ce nu se spune este ca aceste vaccinuri slabesc sistemul imunitar, pe termen lung.

Nu se stie ce efecte negative au mercurul, aluminiul, formaldehida sau alti "adjuvanti" asupra sistemului imunitar. Se stie insa ca unii dintre acesti agenti chimici afecteaza activitatea ADN-ului. Si atunci, de unde stim ca ADN-ul nu va actiona gresit, odata modificat de acesti componenti chimici? In plus, chiar daca nu ai facut gripa fiind vaccinat, corpul tau este mult mai susceptibil sa nu poata lupta impotriva altor virusi si agenti patogeni. Oare merita riscul? Asta e decizia pe care trebuie sa o iei.
Datorita faptului ca articolele AIM sunt adesea copiate pe diverse forumuri si apoi preluate de alte reviste si site-uri, fara a specifica originea lor, va informam ca adresa acestui articol este http://active. info.ms/? a=301 si este publicat la Active Information Media.

Tim O'Shea mai scrie in cartea sa: "Un vaccin contine o versiune a agentului patogen, intro forma slabita. In ceea ce priveste gripa, din momentul in care virusul a fost izolat si multiplicat pentru a fi apoi distribuit in doze de vaccinare,
virusul a avut suficient timp pentru a se transforma devenind o varietate atat de diferita de cea existenta in vaccin, incat eficienta acestuia este foarte mica".

Chiar Michael Decker, de la Aventis (companie producatoare de vaccinuri), recunoaste ca in momentul in care se descopera tulpina (varietatea de virus) corecta, e deja prea tarziu. Vaccinul nici nu ia in considerare faptul ca virusul are o forma diferita pentru fiecare persoana, deci nu se justifica deviza "un vaccin pentru toti". Daca chiar ar fi util, nu ar mai fi nevoie ca in anul urmator sa faci un nou vaccin, pentru ca imunitatea natural dobandita tine o viata.

Ati observat ca cei care se vaccineaza anti-gripal se tot imbolnavesc mai mereu? Oare pentru ca nu-i lasa ragaz corpului sa invete sa lupte singur impotriva gripei?

Nu poti sa te astepti la o intarire a sistemului imunitar daca injectezi direct in sange o multime de agenti ce contamineaza sangele, virusi, bacterii, neurotoxine, conservanti si disruptori de ADN. Vaccinurile sar peste posibilitatile naturale de aparare oferite de ficat, rinichi, colon, sistemul limfatic si sistemul imunitar, deversand substante toxice direct in corp. Corpul tau nu stie cum sa procedeze atunci cand mercurul, aluminiul, formaldehida si diverse microorganisme sunt lansate impotriva lui intocmai ca o bomba. Unii oameni ajung chiar intro stare de soc. Altii mor sau sunt foarte afectati iremediabil imediat dupa ce au fost vaccinati.

Alternative naturale

Exista destule produse naturale eficiente care ajuta la cresterea eficacitatii sistemului imunitar pentru a te tine departe de gripa sezoniera fara sa fie nevoie sa injectezi in corp otravuri neurotoxice si alte substante contaminante. Nu poti sa-ti intaresti sistemul imunitar pe cai artificiale, poti doar sa modulezi sistemul imunitar prin procese naturale.

Imbunatatirea activitatii sistemului imunitar inseamna sa actionezi sinergic pentru a stimula toate cele 22 de componente ale sistemului, inclusiv macrofagele, limfocitele, leucocitele, gamma globulinele, interferonul, interleukinele si alte celule din sange. Toate cele 22 de componente trebuie orchestrate sa conlucreze sinergic pentru ca sistemul imunitar sa functioneze optim.

Corpul uman, asa cum il cunoastem astazi, nu este deloc imperfect. Perturbarea mijloacelor naturale de aparare impotriva agentilor patogeni nu este o cale de imbunatatire a sanatatii, ci de ruinare sigura a acesteia. Acum stii ce trebuia sa stii de mult timp. Acum poti lua o decizie in cunostinta de cauza.
Adresa acestui articol este http://active. info.ms/? a=301

DACA VA INTERESEAZA SI SPER CA DA, CELEBRUL FORMULAR E112 DE CARE AM FOST PRIVATI.

DACA VA INTERESEAZA SI SPER CA DA, CELEBRUL FORMULAR E112 DE CARE AM FOST PRIVATI.

Statul român e complicele bolilor de care nu putem scãpa în tarã. Autoritãtile tin în mâini un formular, intitulat ironic E-112, adicã o sansã care ar putea sã-i scape pe suferinzi. Formularul ar putea sã-i trimitã urgent si ieftin la tratament în strãinãtate. Însã nu se întâmplã asa, pentru cã statul român se poartã ca si cum formularul E-112 nici n-ar exista. Doar niste functionari stiu de ea. si nu spun. Nici mãcar medicii nu stiu de salvatorul formular.

Cei care au noroc aflã de el de la strãini. Asa a putut si Daniela Pascovici sã-si salveze copilul, care în România era deja mort. A aflat din Franta de formularul E-112 si statul n-a mai avut ce face. A scos banii. Plãteste partial tratamentul pentru copil în strãinãtate. Dacã nu ar fi avut acest formular, femeia ar fi trebuit sã plãteascã 53.000 de euro pe lunã.

Informatia înseamnã putere, se spune. În România, informatia înseamnã viatã, crede Mihaela Rãdulescu.

Statisticile aratã cã în România sunt 350.000 de oameni bolnavi de cancer. 4.400 sunt copii, prea mici sã aibã buletin. Sunt 350.000 de români care nu stiu cã au o sansã sã scape. Milioane de români suferã de alte boli grave si ele, tratabile în strãinãtate cu bani de la stat.

STATUL TINE ASCUNS UN FORMULAR CARE SALVEAZÃ VIETI

http://vs04.netstairs.ro/antena3tv/webroot/website/?videoid=8558

Sansa de a te trata în strãinãtate pe baza asigurãrii medicale aproape gratis: top-secret!

Atât ministerul Sãnãtãtii, cât si Casele de Asigurãri de Sãnãtate nu au mediatizat o informatie vitalã pentru multi bolnavi din România: o prevedere europeanã permite tratamentul la clinici din strãinãtate, pe baza asigurãrii pe care o avem în tarã.Nu mai este o noutate pentru nimeni cã sistemul sanitar românesc nu dispune de aparaturã performantã sau de diferite tratamente pentru bolnavi. Multi s-au trezit în fata unor medici care ridicã din umeri si le spun cã singura lor sansã este X sau Y tarã, care ar avea, atât aparatura necesarã, cât si tratamentul necesar vindecãrii. Multi dintre ei s-au vãzut de cele mai multe ori în imposibilitatea de a mai avea o sansã la viatã sau de a fi nevoiti sã scoatã multi bani pentru a ajunge în clinicile din strãinãtate (asta în cazul norocosilor care si-au permis). Numai cã din momentul în care si noi ne-am integrat în UE, a apãrut si miraculosul formular E 112. Acesta acordã dreptul la tratament într-un alt stat membru atunci când nu existã servicii echivalente în tara de resedintã a pacientului. Formularul-minune existã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate care, însotit de analize si o adresã de la medicul curant prin care se specificã cã tratamentul nu poate fi fãcut în România, beneficiazã de 70 la sutã reducere la tratamente si operatii în strãinãtate (conform informatiilor obtinute din surse). Conditia de bazã este sã fii asigurat. Prevederea e veche de zeci de ani în Uniune, iar România beneficiazã de ea din ianuarie, o datã cu integrarea. De ce pânã acum nu a vorbit niciun responsabil din Ministerul Sãnãtãtii, condus de contabilul Nicolãescu despre acest lucru? Poate cã multe vieti ar fi fost salvate dacã mãcar o frazã ar fi fost rostitã.

luni, martie 10, 2008

Despre aulin....Va rog, daca nu ati renuntat, atunci faceti-o!!!



Despre aulin s-a mai scris...

Daca considerati ca merita ...








Un medicament extrem de periculos si interzis in tari precum Spania, SUA, Australia, Japonia sau Marea Britanie este vandut fara nici cea mai mica restrictie pe piata romaneasca. Medicamentul Aulin se comercializeaza fara probleme cu toate ca specialistii din domeniu au stabilit ca acesta produce efecte daunatoare si poate provoca chiar si decesul. Mai grav, Aulin este vandut si in formele pediatrice, cu toate ca riscul pentru copii este si mai mare. Unul dintre cele mai utilizate medicamente in Romania este Aulin. Produs de societatea Helsinn Birex Pharmaceuticals Ltd. din Irlanda si comercializat in Romania de CSC Pharmaceuticals Handels Gmbh din Austria, Aulin este recomandat pentru tratamentul durerii si inflamatiei asociate osteoartritelor, entorselor si luxatiilor, durerilor acute si dismenoreei (durerilor menstruale). Medicamentul, care este disponibil in doua forme farmaceutice, comprimate si granule pentru suspensie orala, apartine unui grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Asa cum spuneam ceva mai devreme, Aulin se numara printre cele mai cautate si utilizate medicamente in Romania, datorita efectelor sale calmante imediate. Astfel, el poate fi gasit in orice farmacie, fiind achizitionat fara nici un fel de restrictie. Ceea ce nu se stie insa este faptul ca, in mod paradoxal, medicamentul este extrem de nociv, el afectand grav sanatatea oamenilor din cauza substantei nimesulid. Aulin provoaca, conform specialistilor din domeniu, complicatii hepatice si chiar decesul. Avertisment chiar in tara producatoare In 1999, o echipa de medici portughezi a publicat un studiu prin care se afirma ca medicamentul Aulin a produs afectiuni hepatice extrem de severe in cazul a doi copii care, in final, au decedat. Tocmai din aceasta cauza, pe 24 martie 1999, Portugalia a decis retragerea de la comercializarea pentru copii a produsului. Trei ani mai tarziu, mai exact in 2002, Finlanda si Turcia au hotarat si ele scoaterea de pe piata a medicamentului Aulin. Cercetarile au continuat si, recent, in urma unui studiu realizat pe parcursul a 16 luni, Agentia Europeana de Evaluare a Produselor Medicale (EMEA) a interzis administrarea acestui medicament copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeana a Medicamentului a reluat, spre analiza, nimesulidul, in vederea retragerii sale de pe teritoriul intregii Uniuni Europene. Si Consiliul Irlandez pentru Siguranta Medicamentelor a atras atentia asupra pericolului pe care il prezinta nimesulidele. Autoritatile irlandeze au comandat de curand un studiu pe 9.000 de pacienti, pentru a se evalua, cu exactitate, efectele nimesulidelor. Pana la aflarea rezultatelor, care vor putea fi date publicitatii dupa un timp indelungat, medicamentul a fost suspendat, fiind emisa o avertizare oficiala catre toti doctorii care prescriu retete sa fie "constienti de potentialul nimesulidelor de a distruge ficatul". Insuficienta hepatica grava Nimesulidele sunt un grup de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acest grup de medicamente, dintre care cel mai cunoscut, comercializat si folosit e Aulin, este indicat, de catre numerosi medici si cercetatori, ca fiind cauza unei serioase hepato-toxicitati, primul caz de insuficienta hepatica grava aparand in 1999. Mai multe estimari ale riscului toxicitatii indus de nimesulide, bazate pe un sistem spontan de raportare catre baza de date a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), arata ca nimesulidele reprezinta cel mai mare factor de risc pentru distrugerea ficatului, in comparatie cu alte medicamente AINS. Periculos si scump Pe langa faptul ca produce efecte secundare extrem de daunatoare sanatatii, in Romania, Aulin se comercializeaza la un pret dublu fata de cel cu care se vinde in alte tari din Europa, incalcandu-se astfel Ordinul nr. 612/2002 privind modul de calcul al preturilor la medicamentele de uz uman. Potrivit actului normativ, pretul se stabileste prin "comparatie cu minimum trei tari din Europa in care medicamentele sunt inregistrate (de regula: Republica Ceha, Republica Bulgaria, Republica Ungara). (...) In situatia in care cele trei tari de comparatie nu sunt edificatoare se vor lua ca etalon de comparatie si alte tari precum Republica Polona, Republica Slovaca, Republica Austria, Regatul Belgiei, Republica Italiana etc". Astfel, conform ordinului, pretul cu care Aulinul este comercializat in Romania trebuia sa fie cel mult egal cu cel practicat spre exemplu in Cehia sau Italia. Lucrurile nu stau insa intocmai. Ba dimpotriva. Aulin se vinde la un pret mult mai mare decat in Cehia si aproape dublu fata de cel practicat pe piata italiana. Concret, daca in Italia 30 de pastile de Aulin costa 4,43 de euro (adica aproximativ 14,40 RON), in Romania doar 15 pastile se vand cu 16,71 RON (aproximativ cinci euro). Copii ucisi de nimesulid De-a lungul timpului, Aulin a facut victime in majoritatea tarilor in care a fost comercializat. Astfel, in Belgia au existat 83 de cazuri de insuficienta hepatica provocata de substanta nimesulid care se regaseste si in Aulin. In Italia au fost semnalate 225 de asemenea cazuri, iar in Elvetia 33. Mai grav, in Portugalia doi copii au murit dupa ce le-a fost administrat medicamentul Aulin. Pe de alta parte, in New Delhi, India, au existat mai multe acuzatii penale impotriva companiei farmaceutice locale care producea nimesulide, deoarece nu erau indicate avertizari referitoare la potentialele efecte secundare la copii sub 12 ani. Si aceasta tara a decis retragerea medicamentului de pe piata. La fel s-a intamplat cum s-a intamplat in Japonia, Finlanda, Israel sau Sri Lanka. Iata insa ca in Romania acest medicament se vinde fara probleme si in cantitati uriase. Asta chiar daca fostul presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), dr. Ioan Fulga, a avertizat public, nu demult, ca Aulin a fost interzis in mai multe tari din Europa, deoarece contine substanta nimesulid, care poate provoca, cum spuneam, reactii adverse hepatice severe si chiar moartea. Semnalul de alarma tras de acesta a fost insa ignorat, iar, in continuare, Aulinul poate fi cumparat din orice farmacie din tara noastra. Fara ca pacientii care folosesc Aulin sa cunoasca efectele nocive ale acestuia. Este drept, pe prospectul medicamentului sunt trecute mai multe avertizari despre reactiile adverse pe care Aulinul le provoaca. Ele sunt scrise insa cu litere foarte mici si sunt destul de ambigue. Pe de alta parte, strigator la cer este faptul ca Aulinul continua sa fie comercializat in Romania cu toate ca firma producatoare si cea care il vinde - respectiv Helsinn Birex Pharmaceuticals Ltd. din Irlanda si CSC Pharmaceuticals Handels Gmbh din Austria - recunosc pericolul mortal al acestuia. Retras in Spania, interzis in SUA Un studiu stiintific nepublicat mult timp, dar ale carui concluzii au fost disponibile din 2003, releva pericolul extrem pe care il reprezinta nimesulidele si, implicit, Aulin. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca "nimesulidele cresc riscul consecintelor nefavorabile hepatice cu 30% la pacienti care nu au avut niciodata probleme hepatice sau renale". In plus, specialistii au stabilit ca "nimesulidele cresc riscul consecintelor nefavorabile hepatice cu 90% la pacienti care au avut probleme hepatice sau renale". Independent de acest raport "discret", rapoarte similare, dar mai putin categorice, indicand consecintele hepatice posibile ale nimesulidelor, au fost publicate in 1999, de catre Jurnalul Medical Lancet, si de catre Anuarul Farmacoterapiei, in 2002. In prezent, medicamentul este interzis in Spania, Turcia, Finalnda, Japonia, Israel, Sri Lanka si India. Pe de alta parte, trebuie spus ca Aulin nu se poate cumpara in tari precum SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda sau Canada, acolo unde firmele producatoare sau care comercializeaza medicamentul nu au primit aprobarile necesare. Tocmai din cauza reactiilor adverese asupra ficatului pe care Aulinul le provoaca. In atentia Consiliului Europei In Romania, dar si in alte tari in care se comercializeaza mari cantitati de Aulin, au existat, de ochii lumii, cateva incercari de a studia, din punct de vedere al efectelor secundare, reactiile pacientilor. In realitate insa, majoritatea incercarilor au fost sponsorizate, finantate sau dirijate de cercetatori asociati firmelor producatoare de Aulin. Drept urmare, aceste asa-zise studii nu reprezinta decat praf in ochii pacientilor si publicului larg, aruncat de producatorii si comerciantii de medicamente. Numai ca situatia s-ar putea schimba in viitorul nu foarte indepartat, datorita semnalelor de alarma trase de medicii din tarile in care Aulin a fost retras de pe piata si interzis. Datorita acestor semnale, conform procedurii uzuale in tarile europene, problema nimesulidelor a fost supusa dezbaterii Consiliului Stiintific al Consiliului Europei si Comitetului pentru Brevetarea Produselor Medicale (CBPM). Imediat ce CBPM isi va incheia evaluarea, decizia va fi comunicata tuturor statelor membre pentru a fi implementata. Teste de siguranta, picate Fiecare medicament trebuie sa treaca doua teste, esentiale pentru lansarea lui pe piata: testul de siguranta si cel de eficacitate. Rapoartele referitoare la efectele secundare serioase ale unor medicamente realizate in tari care au un sistem eficient de supraveghere post-marketing reprezinta un indicator extrem de concludent: nimesulidele si, implicit, Aulin, sunt medicamentele cu cele mai multe "caderi" la testele de siguranta. La inceputul acestui an, dupa moartea unui pacient datorata unei insuficiente hepatice, precum si a altora din cauza ca aveau nevoie de transplant de ficat, s-au mai inregistrat alte 109 de semnalari de reactii adverse ale medicamentelor ce contin nimesulide (66 dintre ele avand legatura cu ficatul). Imediat, oficialii Agentiei Nationale de Medicina din Finlanda au ordonat suspendarea de la vanzare, in 72 ore, a medicamentelor gen Aulin, avertizand, totodata, asupra caracterului urgent si a seriozitatii respectivei masuri. Si in Spania s-au luat aceleasi masuri, ba chiar mai drastice: toate stocurile existente au fost retrase, iar pacientii au fost avertizati sa nu mai foloseasca medicamentele care contin nimesulide. Turcia, de asemenea, a interzis folosirea nimesulidelor.

Tineret politic???



haideti sa vedem un "mini-lider" al tineretului politic...


http://www.220.ro/Cu_lectia_invatata-59408.html
http://www.trilulilu.ro/clauteo/b7d22d70dac269
http://www.trilulilu.ro/clauteo/c72db8362a2c4e
http://www.youtube.com/watch?v=7oQ7brtDelU