marți, martie 11, 2008

DACA VA INTERESEAZA SI SPER CA DA, CELEBRUL FORMULAR E112 DE CARE AM FOST PRIVATI.

DACA VA INTERESEAZA SI SPER CA DA, CELEBRUL FORMULAR E112 DE CARE AM FOST PRIVATI.

Statul român e complicele bolilor de care nu putem scãpa în tarã. Autoritãtile tin în mâini un formular, intitulat ironic E-112, adicã o sansã care ar putea sã-i scape pe suferinzi. Formularul ar putea sã-i trimitã urgent si ieftin la tratament în strãinãtate. Însã nu se întâmplã asa, pentru cã statul român se poartã ca si cum formularul E-112 nici n-ar exista. Doar niste functionari stiu de ea. si nu spun. Nici mãcar medicii nu stiu de salvatorul formular.

Cei care au noroc aflã de el de la strãini. Asa a putut si Daniela Pascovici sã-si salveze copilul, care în România era deja mort. A aflat din Franta de formularul E-112 si statul n-a mai avut ce face. A scos banii. Plãteste partial tratamentul pentru copil în strãinãtate. Dacã nu ar fi avut acest formular, femeia ar fi trebuit sã plãteascã 53.000 de euro pe lunã.

Informatia înseamnã putere, se spune. În România, informatia înseamnã viatã, crede Mihaela Rãdulescu.

Statisticile aratã cã în România sunt 350.000 de oameni bolnavi de cancer. 4.400 sunt copii, prea mici sã aibã buletin. Sunt 350.000 de români care nu stiu cã au o sansã sã scape. Milioane de români suferã de alte boli grave si ele, tratabile în strãinãtate cu bani de la stat.

STATUL TINE ASCUNS UN FORMULAR CARE SALVEAZÃ VIETI

http://vs04.netstairs.ro/antena3tv/webroot/website/?videoid=8558

Sansa de a te trata în strãinãtate pe baza asigurãrii medicale aproape gratis: top-secret!

Atât ministerul Sãnãtãtii, cât si Casele de Asigurãri de Sãnãtate nu au mediatizat o informatie vitalã pentru multi bolnavi din România: o prevedere europeanã permite tratamentul la clinici din strãinãtate, pe baza asigurãrii pe care o avem în tarã.Nu mai este o noutate pentru nimeni cã sistemul sanitar românesc nu dispune de aparaturã performantã sau de diferite tratamente pentru bolnavi. Multi s-au trezit în fata unor medici care ridicã din umeri si le spun cã singura lor sansã este X sau Y tarã, care ar avea, atât aparatura necesarã, cât si tratamentul necesar vindecãrii. Multi dintre ei s-au vãzut de cele mai multe ori în imposibilitatea de a mai avea o sansã la viatã sau de a fi nevoiti sã scoatã multi bani pentru a ajunge în clinicile din strãinãtate (asta în cazul norocosilor care si-au permis). Numai cã din momentul în care si noi ne-am integrat în UE, a apãrut si miraculosul formular E 112. Acesta acordã dreptul la tratament într-un alt stat membru atunci când nu existã servicii echivalente în tara de resedintã a pacientului. Formularul-minune existã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate care, însotit de analize si o adresã de la medicul curant prin care se specificã cã tratamentul nu poate fi fãcut în România, beneficiazã de 70 la sutã reducere la tratamente si operatii în strãinãtate (conform informatiilor obtinute din surse). Conditia de bazã este sã fii asigurat. Prevederea e veche de zeci de ani în Uniune, iar România beneficiazã de ea din ianuarie, o datã cu integrarea. De ce pânã acum nu a vorbit niciun responsabil din Ministerul Sãnãtãtii, condus de contabilul Nicolãescu despre acest lucru? Poate cã multe vieti ar fi fost salvate dacã mãcar o frazã ar fi fost rostitã.

Niciun comentariu: