duminică, martie 15, 2009

Primaria Floresti

Trebuie sa apreciez faptul ca primaria din Floresti/Cluj a dat directiva sa se umple gaurile din strada Eroilor, gauri care au survenit in urma ploilor ce au avut loc in ultimele saptamani. mai mult decat atat, oameni ai primariei au curatat drumul si trotuarele de pe aceeasi strada de noroi, care era din plin.

Pentru aceste lucruri apreciem gesturile Primariei Floresti/Cluj.

P.S.: Am pus acest titlu articolului sa arat ca la o cautare google blogul meu o sa apara primul asta ca sa vedem traficul ce il are situl oficial al primariei Floresti/Cluj.
Mai cititi:

15 comentarii:

Anonim spunea...

locuiesc in Floresti str. tineretului si si atunci cind am cumparat si ne-am mutat ni-sa promis de care primarie drum de servitute la capatul gradinii unui vecin care mai apoi si-a amplasat ofundatie de casa pe drum,si ni s-apromis ca o sa ne lase sa trecem pri curtea lui,dar inchide poarta si nu ne mai da voie sa trecem,iar roata este foarte departe am dori sa se i-a masuri de catre primarie si sa ni se dea drumul inapoi pt ca nu este corect sa-ti amplasezi casa pe un drum public platim si noi impzit la primaria Floresti

Adrian spunea...

In general nimeni nu ofera increde in floresti, nici macar vecinul de scara, sa nu mai zic de primarie. Totusi...
Incearca sa faci o hartie scrisa in baza legii 544 privind accesul la informatii si sa o adresezi primariei. Trebuie sa te lupti si altfel nu vei dobandi rezultate daca nu mergi pe linia hartiilor stampilate si a numerelor de inregistrare.
Noi tot aflam informatii de la constructor si de la administrator pe care ar fi trebuit sa le aflam acum luni bune...
Si eu platesc impozite in Floresti dar asta nu conteaza...

Unknown spunea...

Am cumparat un apartament in Flresti pe strada Florilor ,cart Luxor ,pt a ajunge la domiciliu trebuie sa strabat str Eroilor ,care nu numai ca e plina de gropi ,dar din sensul giratoriu pana sa intri pe soseaua cu gropi ai toate sansele sa-ti strici masina ,deoarece pe o portiune de drum lipseste soseaua si drumul e sub orice critica Am achitat la primarie impozitul pt ap pe tot anul desi ap nu era inca terminat ,ca mine au platit multi Primaria ce ne ofera ? doar gropi ?

Adi Buzdugan spunea...

Angela,

Eu anul acesta nu am mai platit nici un impozit nici pentru parcare si nici pentru apartament. Nu exista o comunicare coerenta intre primarie si administratiile de locatari.

Cu drumul sa speram ca zilele astea cel mult doua saptamani termina de turnat asfaltul. Primele doua zile au fost dezamagitiare, au montat bordurile pentru trotuar de 3 ori ceea ce m-a socat complet.

Deci nu ne ramane decat sa actionam in baza legilor in vigoare. Prin petitii in baza legilor pentru petitii si in baza legii 544 privind accesul la informatii.

Anonim spunea...

Apropo de iluminatul strazilor in cartierul Luxor cine se ocupa ?,

Anonim spunea...

Am cumparat un apartament in Floresti cart.Luxor3 ,cand am vazut macheta erau multe spatii verzi ,spre dezamagirea mea am constatat ca in realitate nu exista nici macar un mic patrat de pamant in care sa plantam noi un smoc de verdeata
Asi vrea sa stiu ,pt ca inca nu m-am mutat acolo ,strada e iluminata ,daca NU ,cine se ocupa de aceasta problema? Primaria? ,dar canalizare exista? Apa curenta o avem la program? sau fara restrictii? Daca ,nu locuiesc inca in apartament ,deci nu beneficiez de utilitati ,de ce trebuie sa platesc lunar un administrator ?D-l Cibu ,constructorul ,de ce ne obliga sa ne inscriem intr-o asociatie de locatari si sa achitam servicii de care nu beneficiem? Ar fi multe nelamuriri ,dar nu stiu daca cineva vreodata va reusi sa puna lucrurile pe un fagas normal

Adi Buzdugan spunea...

@ Anonim 1
In legatura cu iluminatul public:
- In mod normal trebuie sa se ocupe primaria;
- infrastructura propriu-zisa poate fi construita atat de primarie cat si de constructor (in cele mai multe cazuri de constructor)
- acuma plata o poate face constructorul (pentru ca de multe ori primaria nu accepta infrastructura de iluminat public) sau primaria (asta daca primaria primeste iluminatul public) sau mai rau locatarii complexului prin administrator.

Adi Buzdugan spunea...

@Anonim 2

Nu prea sunt in tema cu complexul Luxor. Insa iti pot spune cum e in Multiserv:
- avem iluminat public care nu este platit de locatarii complexului; infrastructura a fost facuta de constructor, iar predarea-primirea de la constructor catre primarie s-a realizat de catre constructor
- noi avem ceva gradini, jumatate din acestea sunt proprietati private, iar jumatate sunt proprietatea comuna a locatarilor;
- daca in constractul tau de vanzare cumparare a apartamentului exista mentionat ca spatiul public va avea si spatiu verde trebuie sa discutati cu constructorul, asta daca nu s-a facut predarea complexului la primarie.
- canalizare exista, nu este problema cu ea, asta in cazul in care este facuta bine de catre constructor
- treba cu asociatia este complicata: de exemplu locatarii aleg administratorul. Asta este cel mai important. Acesta este ales cu o majoritate de jumatate plus unu. Nu esti obligata sa semnezi cu nimeni, dar daca majoritatea decide atunci nu prea mai ai ce face ... doar sa iti faci contract separat cu fiecrae dintre utilitati: apa canal, gunoi, etc.
- gandeste-te ca tu nu te-ai mutat in bloc dar sunt altii care s-au mutat si care incearca sa porneasca incet incet o viata, un nou viitor si nu pot pentru ca nu exista o coeziune. Sunt de acord cu tine ca nu consumi nimic si astfel de ce sa platesti, dar pune-te in locul celor care deja stau acolo. Ti s-ar fi putut intampla tie asta.

Lucrurile se pot pune pe un fagas normal asta daca ne straduim si noi putin. Trebuie sa te dedici un pic responsabilitatii pe care ti-ai asumat-o atunci cand ai achizitionat o astfel de proprietate. Sper ca ti-am raspuns la nelamuriri si poate te mai pot ajuta si pe viitor.

Un grup de locuitori de pe Florilor spunea...

va rugam si noi,sa ne sprijiniti semnand petitiade la adresa:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p62404041.html
legata de lipsa de apa de pe Florilor,
Va multumim si va suntem alaturi in actiuni similare pe care le intreprindeti.

Anonim spunea...

Sunt profund nemultumita de felul in care s-a realizat asfaltarea strazii Eroilor ,consider ca mai degraba a fost o bataie de joc Imediat dupa sensul giratoriu exista niste gropi imense ,iar apoi dai de gurile de canal care sunt cu un lat de palma deasupra nivelului Oare cine-si bate joc de banii contribuabililor Cred ca banii care i-am dat noi ,noii locatari ,au servit pt vacantele angajatilor din primarie ,este un dezastru ce se intampla cu banii publici Ar trebui sa se ocupe putin si de aspectul stazilor laterale daca vor sa atraga noi platnici la bugetul primariei Mai au si pretentia sa fie ridicati la rangul de municipiu ,saracii vor salarii mai mari!Apropo s-a rezolvat problema apei in cart Luxor? ,sau poate asta nu-i intereseaza

Adi Buzdugan spunea...

Si eu sunt dezamagita, dar hai sa mai asteptam cateva zile. Cica ar trebui sa se mai toarne un strat de uzura de cativa centimetri. Santurile care au aparut sunt de fapt niste scurgeri a apei care se va strange de la ploi, iar in apropierea sensului giratoriu problema este ca acolo ar trebui sa se efectueze o lucrare mai ampla de largire inspre sant a drumului.
dar sunt de acord cu tine ca ar fi putut macar sa arunce niste piatra acolo sa astupe gropile foarte mari care s-au creat in ultimele zile.

Anonim spunea...

Am vazut la TV ,un reportaj din Bucuresti ,cart Pipera ,si mi-am dat seama ce inseamna sa se ocupe constructorul de distribuirea curentului el ,a gazului ...,jagmaneala la drumul mare ,preturi de 4 ori mai mari Oricum ,dupa ce am achitat ap si am devenit propietar ce treaba mai are constructorul sa-mi impuna administratorul blocului ? Nu avem dreptul sa facem o sedinta pe bloc si sa ne alegem singuri un administrator ? care este si locatar si e mult mai interesat de bunul mers al administratiei blocului
Am inteles ca luminatul stradal intra in nota de plata a noastra, a locatarilor , E adevarat? Intretinerea ,drumurilor si a spatiilor verzi cui revine? tot noua? Se pare ca unii au numai obligatii,iar altii numai drepturi si beneficii

Adi Buzdugan spunea...

@anonim
Nu stiu exact unde stai, adica in ce cartier.
DAR asociatia de proprietari se formeaza prin acordul a jumatate plus unu din locuitorii unui imobil. Asadar, un constructor nu poate impune pe nimeni ca si administrator si daca o face este ilegal. Mai mult de atat, exista anumite detalii tehnice pe care trebuie sa il intrebati pe constructor, ca de exemplu: cine plateste golirea vidanjei, cine plateste curentul stradal, cine are in proprietate gradinile din fata blocului cat si caile de acces in cartiere gen podete, drumuri, alei.
Pot aparea surprize!

Anonim spunea...

Avand in vedere ca se strang f multi bani pe taxe si impozite de la noi ,cei care am ales sa locuim in Floresti , am dori ca alesii comunei sa ne respecte catusi de putin Am apartament pe Str Florilor in cart Luxor si trebuie sa va spun ca accesul la aceasta strada este infernal ,e plin de gropi si noroi Iar unii dintre locuitorii acestui cartier au ales sa-si arunce resturile menajere la geamul meu ,parca nu-mi ajungea ghena pusa chiar sub geam Oare vara ,ce o sa ne facem cu mirosurile si mustele care vor veni de aici ? Ar trebui aplicate amenzi celor care nu respecta normele de igiena Poate asa vom reusi sa ne mai civilizam Daca nu se vor lua masuri in acest sens voi apela la Sanepid ,poate asa vom scapa de gunoie si ne vor ramane doar gropile ,care tin locul florilor si pomilor ornamentali din macheta care ne-a fost prezentata la achizitionarea apartamentului

Anonim spunea...

Avand in vedere ca se strang f multi bani pe taxe si impozite de la noi ,cei care am ales sa locuim in Floresti , am dori ca alesii comunei sa ne respecte catusi de putin Am apartament pe Str Florilor in cart Luxor si trebuie sa va spun ca accesul la aceasta strada este infernal ,e plin de gropi si noroi Iar unii dintre locuitorii acestui cartier au ales sa-si arunce resturile menajere la geamul meu ,parca nu-mi ajungea ghena pusa chiar sub geam Oare vara ,ce o sa ne facem cu mirosurile si mustele care vor veni de aici ? Ar trebui aplicate amenzi celor care nu respecta normele de igiena Poate asa vom reusi sa ne mai civilizam Daca nu se vor lua masuri in acest sens voi apela la Sanepid ,poate asa vom scapa de gunoie si ne vor ramane doar gropile ,care tin locul florilor si pomilor ornamentali din macheta care ne-a fost prezentata la achizitionarea apartamentului